Blue Moka – Enjoy

Het Italiaanse Hammond-kwartet Blue Moka brengt een nieuw album, Enjoy, uit met 8 instrumentale nummers die moderne jazz, soul, funk, elektronische muziek en dromerige indie-soundscapes vermengen.

Blue Moka heeft al naam gemaakt als een van de meest onderscheidende, creatieve en getalenteerde postbopprojecten van Italië en is nu klaar om internationale kusten te veroveren met zijn tweede full-length album.

Albumopener “Enjoy Enjoy” zet meteen de toon met zijn teen-tikkende, gemakkelijke energie. Dezelfde energie waar de band live beroemd om is geworden, en die inspireerde met uptempo ‘Hammond burner’ “Lotus Night”, gecomponeerd met de bedoeling om het publiek in beweging te krijgen.

Foto: Roberto Cifarelli

Van de stuwende jazz-funk grooves van “What Happened” tot de psychologische invloeden van “Fill The Void”, de soulvolle vibes van “Homeland”, of de jazz-rock inspiratie uit de jaren 70 van “Touww”, de originele composities van de band onthullen een breed palet van referenties die zijn geïnternaliseerd en opnieuw verwerkt tot iets vrij unieks.

Dit wordt verder bewezen door de twee covers die op het album aanwezig zijn. Blue Moka brengt een eerbetoon aan Massive Attack met hun vertolking van “Teardrop”, waar een angstaanjagende sax de zang overneemt. En ook de jazzstandard “A Foggy Day” van George Gershwin maakt de band zich eigen, met een vleugje speelsheid en ironie.

Enjoy is een album dat in de eerste plaats vreugde wil uiten. De overduidelijke vreugde die de leden van Blue Moka voelen als ze samen spelen, vastgelegd op plaat en vers geserveerd voor de meest veeleisende oren.

Release: 24 februari 2023
Label: RNC Music

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE