Emm Gryner – Business & Pleasure

Emm Gryner is een bekroonde zangeres, songwriter, actrice en bestsellerauteur. Emm zong en speelde keyboards in de band van David Bowie en verschijnt op tal van opnames, waaronder zijn kenmerkende SNL-optreden in 1999, Bowie at The Beeb and Toy. Bowie’s veelgeprezen Glastonbury 2000 documenteert haar optreden voor meer dan 100.000 fans op Worthy Farm. Met Trapper deelde ze arena-podia met Def Leppard, en ze hielp ook om de eerste videoclip opgenomen in de ruimte naar de wereld te brengen.

Detroit radio vormde de soundtrack van Emm’s leven en carrière en haar gloednieuwe plaat is een viering van die muziek. Van Motown, jazz en pop tot Steely Dan, Fleetwood Mac en de Doobies, Business & Pleasure is doordrenkt met de zonnige soul en het geweldige spel van eind jaren ’70 en begin jaren ’80. Deze nummers, geproduceerd door Fred Mollin, geschreven met dichter Michael Holmes, en opgenomen met drummer Shannon Forrest (Toto), toetsenist Pat Coil (Michael McDonald), bassist Larry Paxton (Alison Krauss) en gitaristen Tom Bukovac (Taylor Swift) en Pat Buchanan (Hall & Oates, Dolly Parton), belichamen een kijk op rock die diep in de jaren 2020 door dendert en laat de wereld kennismaken met een gedurfd nieuw personage: een krachtige vrouw wiens passie, aanwezigheid, overtuiging, humor en gratie dient om de wereld te verenigen in muziek, vreugde en liefde, nogmaals.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE