Michael Jerome Browne – Gettin’ Together

Drievoudig winnaar van de Canadian Folk Music Award (Traditional Singer, 2015; Solo Artist, 2012 & 2008), ontvanger van de Blues With A Feeling Award op de 2020 Maple Blues Awards (met 35 nominaties sinds 1999), vijfvoudige Juno Award genomineerd in de categorieën Roots/Traditional en Blues, Kerrville (Texas) New Folk Finalist – Michael Jerome Browne is een multi-instrumentalist, een songwriter en een levende encyclopedie van American Roots-muziek.

Na drie jaar sporadisch optreden, gaat Michael weer op pad en zal in mei 2023 zijn nieuwe album Gettin’ Together uitbrengen. Hij reisde naar verschillende plaatsen om op te nemen met oude en nieuwe vrienden: Harrison Kennedy, Mary Flower, Eric Bibb, John Sebastian, Colin Linden, J.J. Milte en vele anderen. Samenkomen met deze geweldige muzikanten in de studio was zeer therapeutisch.

Foto: Steve Gerrard

Of hij nu een slide over zijn resonatorgitaar laat glijden, waardoor een intense stemming met zijn tremolo 12-snarige gitaar ontstaat, of “hammering the claw” op zijn kalebasbanjo, Michaels passie en virtuositeit schijnen altijd door. In de ware traditie van volksmuziek inspireren zijn uitvoeringen ons om de onderlinge verbanden tussen de vele culturen en invloeden die hebben geleid tot American Roots Music. Evangelie,
Blues, Old-Time, Country, Soul en Cajun, verwacht dit alles en meer te horen van een artiest die een street-smart archivaris en een absolute schatbewaarder is.

Michael, geboren in South Bend, Indiana, is de zoon van Engelse professoren wiens liefde voor muziek en poëzie hen inspireerde om hun negenjarige zoon mee te nemen naar de grote jazz-, blues- en folkclubs in hun geadopteerde thuisland Montreal. Tegen de leeftijd van zijn veertiende was MJB al een vaste klant in de levendige folk- en koffiehuisscene en voegde hij banjo, viool en mandoline toe aan zijne tot zijn meesterlijke beheersing van alle soorten gitaren en mondharmonica.

De muzikant van een muzikant, wanneer hij zijn eigen materiaal niet uitvoert, is hij een veelgevraagde back-up voor andere artiesten, met name Eric Bibb, wiens voor een Grammy genomineerde cd “Migration Blues” uit 2017 hij co-produceerde en daar op ook speelde en zong.

 “Browne is waarschijnlijk - zo niet positief - een van Canada's belangrijkste muzikale exportproducten; een fingerpicking
 stylist met een enorm getalenteerde en genuanceerde levering.” - Iain Patience, Elmore Magazine
 “Ongetwijfeld de beste akoestische bluesartiest van dit land” - The Globe and Mail (Toronto)

Format: CD, DL & Stream
Label: Borealis Records / Stony Plain Records
Release: 12 mei 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE