John Rutherford – Midnight Microphone

In de ban van een zomerse hittegolf, een glinsterende skyline en de pulserende muziek die door de straten stroomt, bloeit Midnight Microphone als een unieke blauwe bloem.

Een oprecht eerbetoon aan de ziel en geest van de blues, onthult de Canadese gitarist John Rutherford een intieme affaire met de mysterieuze allure en kracht van de muziek. Zijn doordachte thematische stijl leest als een liefdesbrief aan de blues.

Rutherfords eerste kennismaking met het geluid van blues en R&B-muziek was zoals het weergalmde in de clubs en op de radio toen hij opgroeide in Toronto in de jaren zeventig. Begin jaren 80 verhuisde Rutherford naar het westen als een gitarist te midden van het lawaai van een Calgary blues-trefpunt genaamd “The Eddy”, het King Edward Hotel aan de oostkant van de stad, toen een bekende halte op het internationale bluescircuit.

Nu een doorgewinterde veteraan van de Calgary en West-Canadese muziekscene, heeft Rutherfords rijke ervaring en levenslange onderdompeling in blues een carrière van verkenning en ontdekking in rootsmuziek aangewakkerd. Zijn vele invloeden, leraren, samenwerkingen, bands en soloprojecten hebben een kenmerkend gitaargeluid en een verhalende songwritingstijl gevormd.

Als aanvulling op een lange lijst van prestaties en carrièremijlpalen is Rutherford verheugd om de release van zijn nieuwe EP, Midnight Microphone, voor te stellen. Geproduceerd door gitarist Tim Williams, vergezeld door Thom Moon op drums en Bill Price op bas, Rutherfords nieuwe werk zoekt naar een plek en naar betekenis in de muziek en vindt redding in het lied.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE