Jimmie Bratcher – Far Enough

Gitarist Jimmie Bratcher uit Kansas City, alias The Electric Rev, is een productief schrijver, die het druk heeft met het toeren door een mix van kerken, clubs en gevangenissen, afwisselend preken en optreden waarvoor verwisselbare capaciteiten voor het grijpen van het publiek vereist zijn en zijn grootste gave gebruikt – een boeiende verteller. Hij heeft sinds 2001 een dozijn albums, een kookboek en twee live-dvd’s uitgebracht en levert nu zijn 13e album Far Enough af, samen met een begeleidend boek van 117 pagina’s voor het album ‘Far Enough Stories & Songs’. Bratcher werkte samen met toetsenist, engineer en producer Eric Stark om de verzameling van elf nieuwe nummers te schrijven of mee te schrijven in een geavanceerde presentatie die de grenzen van “Blues Rock” verlegt, met strijkers, koperblazers, lapsteel en Irish penny fluit om Bratcher’s gitaarwerk te ondersteunen en een kleurrijk landschap te bieden voor zijn uitgestrekte geloofsverhalen, ontdekking, liefde, verlies en leven.

De op het zuiden gebaseerde opener met gospel, Far Enough, vertelt het verhaal van een man die tot nuchterheid is overgeleverd aan gratie en een helpende hand van een dierbare vriend. De grootse productie gaat verder met hete blazers en glorieuze begeleidende zang van Charmelle Cofield terwijl Bratcher het leven en over de tijden vertelt van Jim Gaines, Jimmie’s vriend en een meervoudig Grammy-winnende producer en engineer. De gelikte funk met twee beats “Don’t Count Me Out”, bevat nog een geweldige blazersstuk, vettig B3-orgel van Aaron Mayfield en zoete achtergrondzang, om een ​​zeer Ray Charles soul-achtig nummer te creëren. “My Name Is Sinner” weerspiegelt de benarde situatie van menig onderdrukte ziel in een dramatisch optreden van Bratcher op zwevende zang en gitaar. Het akoestisch gedreven “The Road That Leads Home” is een preek van hoop en verlossing. “

Living Here In Babylon” rockt hard en raakt actuele gespreksonderwerpen over onze complexe wereld. Stark schreef de uitgebreide powerballad, “Chains”, dat Bratcher de belijdenis van het geloof met zijn hele wezen belichaamt. Hij verlicht de stemming door de simpele vraag “Why Is It We Don’t Dance Anymore” te stellen, met een vierkoppige blazerssectie onderstrepen zijn oproep voor een terugkeer naar de goede tijden. Het tragische verhaal, “When He Dreams”, rukt je hart er uit terwijl het het leven uitbeeldt van iemand wiens gezichtsvermogen werd afgenomen, maar zijn hoop en verbeeldingskracht blijven bestaan. Bratcher benadrukt zijn punt met schurende slide-gitaar op de vurige berisping, ” Don’t Bring That Evil Round Here.”

De album afsluiter ‘Save Me From Myself’ is een werk van klinische zelfevaluatie, toegediend als een melancholische blues. met filmische onderbouwing. Bratcher en Stark hebben een bedwelmend stuk werk gemaakt op Far Enough dat de luisteraar in gelijke mate uitdaagt en verlicht. – Rick J Bowen

Release: 21 april 2023
Label: Ain’t Skeert Tunes

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE