Jennifer Lyn & The Groove Revival – Gypsy Soul

Op de vlaktes van North Dakota, VS, genesteld tussen het hoge gras en de open prairielucht, bevindt zich een opnamestudio. Het geluid van gedreven gitaren met duellerende leadharmonieën en klassieke rockondertonen scheurt door de lucht, gevolgd door vocalen die je bereiken met een diepe resonantie in je ziel. Dit soort muziek, ongebruikelijk voor het gebied, is verwant aan een geluid van tientallen jaren geleden en Jennifer Lyn en haar band. Jennifer Lyn & The Groove Revival, zijn vastbesloten om hun draai aan deze muziekstijl met de wereld te delen.

Een vrouw, die duidelijk een ziel heeft die in vuur en vlam staat als een persoon die is gedoopt in de rivier van rock ‘n’ roll, Lyn was een kind dat sterk werd beïnvloed door de geluiden die ze hoorde tijdens het draaien van het vinyl van haar ouders, en die invloed bracht haar ertoe verschillende genres vast te leggen. op deze release zoals rock, blues, R&B en een vleugje rootsmuziek.

Het nieuwste project van Jennifer Lyn & The Groove Revival, Gypsy Soul, bevat muziek doordrenkt van de blues. Gypsy Soul creëert een perfecte, op blues gebaseerde combinatie als vervolg op het voor de Independent Blues Music Award genomineerde “Best Blues Rock Album” van de band, Holding Me Down.

Het mixen van klassieke rockondertonen, de songwriting-sfeer van de jaren 70, reislust en tal van met galm doordrenkte gitaarsolo’s met dubbele gitaarmomenten, het nieuwe studioalbum van de band zal dat ouderwetse geluid leveren.

Gypsy Soul bevat een divers palet aan invloeden die verschillende genres op deze release vastleggen, zoals rock, blues, R&B en een vleugje funky ondertoon. Dit album doet denken aan vibe-muziek uit de jaren 60 en 70, versmolten tot een pot hedendaagse bluesrock. Geschreven en geproduceerd door Jennifer Lyn en bandlid Richard Torrance, toont Gypsy Soul de compositie en lyrische progressie van het paar als een schrijfteam.

Het album opent met het titelnummer, “Gypsy Soul”, een swingend bluesachtig nummer over de hulpeloze aantrekkingskracht van iemands liefde voor rock-‘n-roll-muziek voordat het overgaat in het funky “Low Down Dirty Shame” over het verhaal van liefde die misloopt. Lyn’s zang komt echt tot uiting in het nummer “Going Round in Circles”, een bluesballad doordrenkt van soul en gecombineerd met een door reverb doordrenkte dynamische leadgitaar van Torrance. “Give Me All Of Your Lovin'” is een speelse mix van blues en klassieke rock met het verhaal van een interessante avond in de stad. “You Can Take It All” is het meest veelzeggende van de voortgang van Lyn en Torrance als schrijfpaar. Dit nummer toont de echte singer-songwriter-dynamiek, de impact van een uitgeklede, bewerkte song en de kracht van geharmoniseerde stemmen.

Lyn en Torrance worden vergezeld door Jim Anderson (drums), Chris Addison (bas) en Barb Jiskra (toetsen). De diverse achtergrond van elke muzikant zorgde voor een divergentie van individuele stijlen die de algehele textuur van de muziek aanvulden.

 “Vrouwelijke bluesgitaristen zijn al lang een belangrijk onderdeel van de bluesrockwereld. Je hoeft alleen maar aan dames als Ana Popovic, Bonnie Raitt of Joanne Shaw Taylor te denken om te begrijpen wat ik bedoel. En nu kunnen we ook toevoegen  Jennifer Lyn & The Groove Revival op die lijst.” - Blues Magazine NL

 "De gepassioneerde zang van Lyn doet harten smelten en niet-ingewijden bekeren." - Vintage Guitar
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE