Backtrack Blues Band – A Day By The Bay

Gulf Coast Records kondigt de ondertekening bij het label aan van de veelgeprezen Backtrack Blues Band uit St. Petersburg en heeft op 14 april hun labeldebuut, A Day by the Bay, uitgebracht. Live opgenomen op het Tampa Bay Blues Festival op 10 april 2022, presenteert het nieuwe live-album de band die bestaat uit Sonny Charles op mondharmonica en zang, Kid Royal op leadgitaar en zang, Little Johnny Walter op slaggitaar, Joe Bencomo op drums en Stick Davis op bas. Op grotere shows wordt de band vergezeld door Wayne Sharp op B3-orgel en de Backtrack Angels op achtergrondzang. Deze doorgewinterde muzikanten hebben samen een Grammy Award, twee Blues Music Awards, een Keeping the Blues Alive Award en drie Tampa Bay Music Awards voor ‘Best Blues Band’ in de wacht gesleept.

“Ik ben al jaren een vriend en fan van Sonny Charles”, zegt Mike Zito, oprichter van Gulf Coast Records, bij de aankondiging van de ondertekening. “Zijn band is al 40 jaar een vaste waarde in de Florida Blues-scene. Dit live-album is een prachtige bekroning van zijn geweldige band en liefde voor de muziek.”

“A Day by The Bay legt de energie en opwinding vast van de band die live optreedt op een groot festival”, voegt Sonny Charles toe. “Veel gitaar, harp en B3-orgel op deze originele deuntjes om fans van bluesmuziek te plezieren. Wij denken dat bluesmuziek het beste is als het live wordt ervaren. Dit album vertegenwoordigt onze decennia van optreden samen, en de lange levensduur van de band wordt weerspiegeld in de sterke gitaar, harp en B3-orgel die hier echt schitteren.

De Backtrack Blues Band werd opgericht in St. Petersburg, Florida in 1980, en is een van de langstlopende bluesbands in Amerika. Dit energieke kwintet speelt blues in Chicago-stijl, met invloeden uit Texas. Uitzonderlijke gitaar, harp en zang hebben van deze band een favoriet gemaakt in het Amerikaanse en internationale festivalcircuit. Backtrack Blues Band heeft opgetreden met ’s werelds grootste bluesartiesten, waaronder Stevie Ray Vaughan, BB King, Buddy Guy, Gregg Allman, Robert Cray, Johnny Winter, Kenny Wayne Shepherd, Koko Taylor, John Lee Hooker en nog veel meer. De groep heeft acht albums met originele muziek uitgebracht, waaronder dit nieuwste album op Gulf Coast Records.

De leden van de groep zijn serieuze studenten van bluesmuziek en hun invloeden zijn onder meer Little Walter, Albert King, Ronnie Earl, Paul Butterfield en Sonny Boy Williamson. Sonny Charles is een ervaren harpspeler in de vorm van de grote Chicago-blues mondharmonica legendes. Kid Royal is beïnvloed door de Texaanse bluesgeluiden van Freddie King, T-Bone Walker en Jimmie Vaughan.

Samen vormen ze een van Florida’s langstlopende en meest talentvolle bluesbands, die originele, elektrische bluesmuziek ten gehore brengen met eerlijkheid en zwier!

Muzikanten:
Sonny Charles – lead vocals and harmonica
Kid Royal – lead vocals and lead guitar
Little Johnny Walter – rhythm guitar and backing vocals
Joe Bencomo – drums
Stick Davis – bass
Wayne Sharp – B3 Organ
Latonya Oliver – backing vocals
Dana Merriwether – backing vocals

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE