Eric Heideman – Third Degree Gravity

Eric Heideman is een jonge muzikant uit Salt Lake City, Utah. Zijn doorbraak release, Third Degree Gravity, werd opgenomen met een team van Grammy genomineerden en Blues Music Award en International Blues Challenge winnaars. Producenten Victor Wainwright en JW-Jones, samen met meester ingeneer Dave Gross, brachten hiervoor hun formidabele talenten naar de mixtafel.

“Dit is de meest soulvolle en hoogwaardige plaat die ik heb gemaakt, en in een intieme studio (Fat Rabbit Studios) waar artiesten als Bob Margolin, Seth Walker, Debbie Davies, Candye Kane, Bruce Katz, Victor Wainwright, Tony Holiday en wijlen David Maxwell hebben opgenomen”, zegt Heideman.

Een deel van het materiaal is gericht op de wanhoop, het isolement en de onzekerheid die velen voelden tijdens de COVID-19-pandemie, terwijl andere nummers zijn gericht op genezing, hoop en vreugde. Het album trapt af met een rock n’ roll à la Fabulous Thunderbirds ontmoet boogie-woogie à la Victor Wainwright met Victor’s briljante pianospel. Het album baant zich een weg door klassieke blues, soul, funk en Americana, eindigend met een gevoel van hoop en geruststelling met een uitgeklede soulvolle vocale en resonatorprestaties.

Heideman was een prominente artiest op het Utah Blues Festival in 2022 en heeft daar zijn riffs te gelde gemaakt naast enkele van de beste bluesartiesten ter wereld waaronder Victor Wainwright, Nick Moss, JW-Jones, Albert Castiglia, Terrie Odabi, Marquise Knox, Vanessa Collier, Laura Chavez en Mitch Woods.

Muzikanten:
Eric Heideman – Vocals and Guitar
Victor Wainwright – Keyboards, #1-9, Vocals, #1, 2
Michael Bram – Drums
Matt Raymond – Bass
JW-Jones – Guitar, # 3, Harmony Vocals, #2, 3
Dave Gross – Organ, #2, 4, 8, 9, 10. Percussion, #5, 10

Tracklist:
01 I Didn’t Do It [4:20] *feat. Victor Wainwright
02 Money Man [4:00]
03 You’re Pushin’ Me [3:05] *feat JW-Jones
04 Where Has the Love Gone [3:47]
05 Howlin’ Wind [4:11]
06 Never Felt This Way Before [3:27]
07 News [3:47]
08 Say You Mean It Baby [3:37]
09 Leavin’ Today [3:34]
10 Turn Out Fine [3:50]

Release: 30 juni 2023

Pers:

Een zeer authentiek geluid, gebaseerd op de roots van de blues, emoties en gevoelens. Of het nu gaat om energieke opwinding en geluk, verdriet of iets dat je raakt met een Americana-vibe.’ – Victor Wainwright, Grammy Award Nominee, Multi-BMA winnaar

“Deze jongeman is de toekomst van de blues!” – Brian Kelm, Utah Blues Society President
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE