Ags Connolly – Siempre

Siempre is het vierde studioalbum van Ags Connolly en markeert een koerswijziging van de traditionele country-singer-songwriter, maar zonder zijn kenmerkende honky tonksound achter zich te laten. Net als bij zijn vorige plaat ‘Wrong Again’ (2019) – uitgeroepen tot UK Country Album Of The Year bij de UK Country Music Awards 2020 – werd Siempre geproduceerd door Ags zelf en opgenomen in Woodworm Studios in Oxfordshire met in Londen gevestigde muzikanten als gitarist Rob Updegraff, bas speler Anna Robinson en drummer Chris ‘CJ’ Jones. Cruciale bijdragen kwamen ook van de in San Antonio gevestigde accordeonist Michael Guerra (spelend op zijn derde Ags-plaat) en de violist Billy Contreras uit Nashville. Bovendien voegde de legendarische Britse pedal steel-gitarist BJ Cole dobro toe aan één nummer.

Siempre neemt de sprankjes Texaanse grensgeluiden die te horen zijn op de laatste twee platen van Ags en voegt ze samen met Tejano-muziek en walsen, terwijl hij ook zijn honky tonk en singer-songwriter-roots onderdak biedt. “Het is het best te omschrijven als een muziekalbum uit Texas”, legt Ags uit. “Texas-stijl is mijn favoriet, en het neemt vele vormen aan. Ik wilde ze allemaal vieren.” Voor de Tex-Mex-tracks leerde Ags zichzelf bajo quinto spelen, een traditioneel Tejano-instrument. “Ik wist dat als ik het ging doen, ik het goed moest doen”, zegt Ags. “Wes McGhee (de legendarische Britse countryartiest die jarenlang in Austin heeft gespeeld) vertelde me dat je de bajo nodig hebt voor een authentiek geluid – hij zou het moeten weten, aangezien hij decennia geleden dit soort platen maakte.” Ags brengt een eerbetoon aan McGhee op Siempre door zijn nummer ‘Half Forgotten Tunes’ te coveren. Het nummer past mooi tussen de weg en paden van onzekerheid die het album doorkruisen, afdrijvend van verlies naar hoop en weer terug.

Ags Connolly wordt algemeen beschouwd als een van de beste countryartiesten die ooit uit het VK zijn voortgekomen. Zijn populariteit in de VS is flink gegroeid sinds de release van Wrong Again, en hij heeft zich ook weten te vestigen in landen als Nederland en Zweden die zijn traditionele sound waarderen. Siempre – de hoes ontworpen door de eminente ontwerper Stephen Averill – is de volgende stap in zijn groei als artiest en als figuur in de Britse countrymuziek.

Release: 16 juni 2023
Format: Vinyl, CD, Digital

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE