Conquer Divide – Slow Burn

CONQUER DIVIDE – de internationale vijfkoppige band uit de VS, het VK en Canada, die inmiddels velen lofbetuigingen hebben ontvangen van oa SXM Octane, Revolver, Alternative Press, Modern Drummer, Loudwire – hebben zojuist hun nieuwe album aangekondigd. Slow Burn komt 8 september uit op Mascot Records.

De band, bestaande uit zangeres Kiarely Taylor, bassist/zangeres Janel Duarte, gitarist Isabel Johnson, drummer Samantha Landa en gitarist Kristen Sturgis, hebben ook een indrukwekkende video voor de nieuwe single “welcome2paradise” gedeeld. Bekijk hem hier:

This song is special to all of us for a lot of reasons,” zegt Sturgis. “We really wanted to stretch our musical muscles and play around with time signatures. We recorded some of the production ourselves, including drilling sounds you’ll hear sprinkled throughout the song. Artistically, we really stepped out of our comfort zone and we ended up with something really special.”

Het nummer neemt ook een zeer belangrijke actuele kwestie onder de loep.

“It’s sad that humans don’t care about our environment,” aldus Sturgis. “I was especially inspired by a situation close to my heart. I live on the Great Lakes, which contain 20% of the earth’s freshwater. There is a 70-year-old pipeline called Line 5 that is in very rough shape and runs through the water where Lake Huron and Lake Michigan meet. The current is especially turbulent there. The pipeline keeps getting hit by boat anchors. I am not here to preach anti-fossil fuels, as electric vehicles come with their own environmental tolls, and touring bands have to drive gas-guzzling vehicles to play for our fans. But if a spill happened in that spot, it’s in the worst possible place, due to the strong currents. A Great Lakes spill could affect major cities like Chicago, Detroit, Cleveland, Windsor, Toronto, and Rochester, NY. Tourism, fishing industries, and boating would all be affected. And with all of the droughts happening around the U.S., it’s going to be everyone’s problem soon. Right now, there’s just one small local organization trying to draw attention to it, but If I can do anything with this song release, it would be to shine a spotlight on something I care so much about.” 

Het titelloze debuut van de band uit 2015 belandde in de Billboard-hitlijsten en genereerde meer dan 30 miljoen streams, gedreven door krachtige nummers zoals de voor een ‘Kerrang! Awards Best Song’ genomineerde “At War.” Na een kleine pauze verscheen CONQUER DIVIDE in 2020 weer op het toneel met het supersterke “Chemicals,” dat Alternative Press bestempelde als een “mededinger voor één van de beste hardrock / metalcore-crossover songs van het jaar.” 

Het jaar daarop werd de single “Messy” de nummer-1 meest toegevoegde song op de Hard Rock Indicator Chart van Billboard. Beschreven door Rock Sound als een “monster-nummer gemaakt voor arena’s”, bood “Paralyzed” de eerste kennismaking met CONQUER DIVIDE’s langverwachte tweede album. Geïnspireerd door gitarist Kristen Sturgis’ “aangrijpende ervaringen als verpleegster tijdens de pandemie” (Revolver Magazine), werd het emotionele en kwetsbare “Paralyzed” door Metal Hammer genomineerd voor Best Metal Song van 2022. “FCKBOI”, een samenwerking met Electric Callboy, is alleen al op Spotify meer dan 13 miljoen keer gestreamd. Ze hebben meerdere singles op SXM Octane gehad en waren te zien in de Next Wave Concert Series.
 
Slow Burn luidt een nieuw tijdperk in voor CONQUER DIVIDE, een tijdperk dat wordt gekenmerkt door adembenemende sonische verfijning, intens persoonlijke teksten en een naadloze balans tussen keiharde moderne metal en onweerstaanbare melodie. Slow Burn zit vol uitingen van kwetsbaarheid, frustratie en uiteindelijk hoop. Elk nummer op Slow Burn roept nieuwe niveaus van catharsis op.

Track listing:
01 Atonement
02 N E W H E A V E N
03 Paralyzed
04 welcome2paradise
05 PRESSURE
06 system_failure
07 playing w/ fire
08 Over It.
09 Afterthought.wav
10 the INVISIBLE
11 wide awake
12 OnlyGirl
12 gAtEkEePeR

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE