Love on Drugs – Fluke

Love on Drugs, of Thomas Pontén en band, mixen nieuwsgierige en hartstochtelijk Americana en indiepop, waarbij invloeden van beide kanten van de vijver worden gemengd tot een zeldzame en unieke cocktail. Thomas verliet zijn geboorteplaats Gävle lang geleden en kwam via Uppsala en Stockholm terecht in het Göteborg van de jaren 2000. Zijn muziek wordt vergeleken met onder meer World Party en Teenage Fanclub maar ook met legendes als Neil Young, John Lennon en David Bowie. Thomas voelt zich vooral verwant aan artiesten en bands die qua genre een beetje “all over the place” zijn, namelijk Bob Dylan, Joni Mitchell, XTC, David Bowie, Kirsty MacColl, The Band en Elvis Costello om er maar een paar te noemen. German Folkworld omschrijft de muziek als volgt: ”Dit is aan de meer rockachtige kant van folkrock. Ze zorgen absoluut voor een lekkere groove, wat dit een voorsprong geeft op veel andere bands die je in clubland hoort spelen”. Love On Drugs speelde onder meer met Ted Russell Kamp (VS), The Mommyheads (VS), Pi Jacobs (VS), Sarah Macdougall (CAN) en Gordie Tentrees (CAN).

Release: 2 juni 2023
Label: Paraply Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE