Gov’t Mule – Peace Like A River

Gov’t Mule heeft zojuist aangekondigd dat hun nieuwste studio-aanwinst, “Peace Like A River”, op 16 juni 2023 zal worden uitgebracht via Fantasy Records en, om dit te vieren, “Dreaming Out Loud” heeft gedeeld, het eerste voorproefje van het project met Ivan Marcel en Ruthie Foster. Op het meeslepende nieuwe nummer gebruikte Grammy-bekroonde zanger, songwriter, gitaaricoon en producer Warren Haynes iconische citaten van Dr. Martin Luther King Jr., Robert en John Kennedy, en wijlen burgerrechtenleider en Amerikaanse vertegenwoordiger John Lewis.

“Peace Like A River” markeert het 12e studioalbum van de band en de opvolger van hun bluesalbum, “Heavy Load Blues”. De 12 nummers tellende verzameling rock bevat gastoptredens van Billy Bob Thornton, Celisse en Billy F Gibbons.

“Peace Like A River” is erg ambitieus vanuit het oogpunt van muzikale arrangementen in de manier waarop veel van de nummers wendingen nemen die niet gebruikelijk zijn in de hedendaagse popmuziekwereld”, zegt Haynes. “Tegelijkertijd is het echt een songplaat en bestrijkt stilistisch gezien veel terrein. Song voor song misschien wel mijn favoriet”.

Het album onderzoekt vele kwaliteiten van Gov’t Mule’s individuele spelers Haynes (gitaar, zang), Matt Abts (drums), Danny Louis (keyboards, gitaar, achtergrondzang) en Jorgen Carlsson (bas), terwijl ze hun kenmerkende geluid blijven behouden en de status versterken die ze in de loop van hun jarenlange spelen hebben verdiend. Met name “Peace Like A River” werd opgenomen tijdens dezelfde sessies als “Heavy Load Blues” in The Power Station New England met co-producer John Paterno met Haynes; ze zijn echter gemaakt in aparte kamers en met verschillende uitrustingen om hun verschillende karakters te bevorderen. – Peter Holmstedt, Hemifrån

Tracklist:
01 Same As It Ever Was
02 Shake Our Way Out (ft. Billy Gibbons)
03 Peace I Need
04 Made My Peace
05 Your Only Friend
06 Dreaming Out Loud (ft. Ivan Neville and Ruthie Foster)
07 Head Full Of Thunder
08 The River Only Flows One Way (ft. Billy Bob Thornton)
09 After The Storm
10 Just Across The River (ft. Celisse Henderson)
11 Long Time Coming (ft. Celisse)
12 Gone Too Long

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE