Faraways – Decades of Dormancy

Gevormd in het midden van de jaren 90 op het platteland buiten de stad Borås, Zweden, door 2 jeugdvrienden, ontstond de groep voornamelijk als een manier om een ​​andere band draaiende te houden, terwijl sommige leden enige tijd naar het buitenland verhuisden. Na een tijdje ging het repeteren van bestaande nummers over in jammen en schrijven van nieuw materiaal en een nieuwe band was geboren. Een zanger en gitarist, een bassist en een tijdelijke drummer.

Met een wederzijdse liefde voor 60’s en oosterse muziek bracht het tienerduo talloze uren door in de jongenskamer in de bossen van Bredared en deed vroege pogingen tot liedjes met bas, gitaren, zang en gesamplede tabla’s en sitar.

Nadat in 1996 een cassettedemo was uitgebracht, rekruteerde het duo andere vrienden met een vergelijkbare liefde voor muziek, een leadzanger, een toetsenist en een drummer. Het nieuw gevormde kwintet speelde en nam van 1996 tot ca. 2002 op in en rond de stad Borås, onder meer als voorprogramma van de neo-psychedelische grootmeester Steve Wynn van de bekende Dream Syndicate. Ze brachten in 1999 een EP met vijf nummers uit en voltooiden er bijna nog een in 2002 voordat ze 18 jaar lang stopten.

In het jaar van covid, 2020, kreeg het oorspronkelijke duo zin en begon weer te jammen, alleen met z’n tweeën, op dezelfde manier als vroeger. Na een paar repetities en wat heropnames van oud materiaal later, werd een van de originele drummers, een multi-instrumentalist en producer uitgenodigd om weer bij de band te komen. De laatste stukjes van de puzzel vielen op hun plaats en de pauze was voorbij.

De leden worden vergezeld door een wederzijdse liefde voor rock uit de jaren 60 en 70, fusionjazz, elektronische muziek, folk, gothic psychedelia en americana en countrymuziek.

Helaas waren er nog geen video’s beschikbaar, maar mocht ik met toestemming van de band het nummer Ruby Ring of Love plaatsen:

Website Faraways

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE