Bahama Soul Club – Sundub Society

De in Duitsland geboren, maar in Algarve, Portugal gevestigde übercoole Oliver Belz keert terug met zijn Bahama Soul Clubproject en nieuw album Subdub Society, met weelderige arrangementen beschilderd met zonovergoten penseelstreken van tropische souljazz, rootsreggae en exotische grooves.

Bahama Soul Club’s 6e album Sundub Society is een toewijding aan een kleurrijke gemeenschap, geïnspireerd door de gelukzalige energieën van de zonovergoten kust van de Algarve en de multiculturele verve van getatoeëerd surfers, spirituele zoekers, regenbooggenezers, mystieke maagden en schoonheden met dreadlocks. …. En van
natuurlijk de funky geur van zanderige slippers.

Boeiende hangout-vibes en schuifelende stukjes reggae zijn verweven met draden van roots uit de jaren 70, traditionele ritmes en beats en geluiden van de zuidwestelijke Algarve.

Sundub Society is een album dat oprecht, artistiek, vol pit en absoluut uniek is. Geen streven voor de hitlijsten of proberen in een trendy categorie te passen!

Het album is voornamelijk opgenomen met lokale legendes. Stoned troubadoures, poëtische piraten en stoere rebellen. De nummers zijn ontstaan ​​uit een vaag idee na de release van Bohemia After Dawn, het laatste album waaraan enkele bevriende artiesten uit de Algarve al een bijdrage hadden geleverd.

Er is altijd een speciale magie in de buurt wanneer zonnige middagjams veranderen in eenvoudig zonsondergangsessies tot feesten tot in de ochtendgloren. Die jams hebben we dan gewoon op tape gezet. Dus, tien zon-dubby liefdesliedjes tot “Oh, die zandstranden!”.

De SUNDUB SOCIETY, op dit album te horen met: Josephine Nightingale, Tiago Saga, Ally Garrido, Naomi Falcon, Cutty Wren, Hedvig Larsson, Chicks On Beer, enz.

Tracklist:
01 SURFING ZAVIAL 4:20
02 HANGOUT 4:29
03 THE ROOSTER CALLS 3:38
04 ZAMBUJEIRA 3:22
05 PORTO DE ABRIGO 3:28
06 TILL I LANDED 3:36
07 GANJA DAY 3:29
08 JUST DANCING 3:06
09 LAND OF THE HEALERS AND DEALERS 3:44
10 RUI‘S GARAGE 3:25
Bonus Tracks
11 HANGOUT Radio Cut 3:49
12 BLUE TIDES 3:34

Format: CD Digipack, LP Vinyl
Release Date CD+dig.: 7 juli 2023
Release Date Vinyl: 4 augustus 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE