Mario Rossi Band – Smoke Burst

De Braziliaanse zanger en gitarist Mario Rossi zet zijn nalatenschap van creatieve blues, zwaar voort met zijn derde album, Smoke Burst, waaruit blijkt dat hij geboren is met de blues in het bloed.

Hij ontdekte zijn muzikale passie toen hij in 2013 en vervolgens in 2015 bij de band kwam die de Amerikaanse bluesman John Primer in Brazilië vergezelde. Ze toerden door Zuid-Brazilië en gaven een live optreden op een van de grootste tv-zenders in Brazilië.

Sindsdien heeft Mario blues geschreven en opgenomen waarin de vintage klanken zijn verwerkt evenals de stilistische tradities van klassieke blues en de rock-edge klanken van hem uit zijn eigen jeugd in Brazilië. Het resultaat is lovende kritieken van bluesblogs tot metal tijdschriften.

In de VS wint Mario Rossi aan bekendheid. Tijdens een recente tournee speelde hij live gitaar in de Red Lion Club in Greenwich Village met David Bennett Cohen (keyboards, Country Joe & The Fish), Arthur Nielson (gitaar, Shemekia Copeland), Sonny Hud son (harmonica) en Mike Muller (bas, Albert King, Luther Allison).

Dit nieuwe album met acht originele nummers zal zijn groeiende fanbase zeker uitbreiden. Smoke Burst legt het beste vast van zijn ruige maar vloeiende gitaarwerk en de flinke intensiteit van zijn strakke, virtuoze band.

De pers:

Het Braziliaanse bluesfenomeen Mario Rossi blijft maar groeien beter gezegd…een oersterk en gevarieerd stukje kwaliteitsbluesrock. – Tom Dixon, Ramzine

Hij leunt wel naar de rock kant van het bluesgenre, maar met zo’n stijl en expertise, dat komt alleen voort uit plichtsgetrouw respect voor zijn meesters. De Zuid-Amerikaanse landen blijken een rijke bron van ervaren gitaristen, maar Mario kan ook een sterk bluesvocaal vermogen neerleggen om zijn liedjes met behendigheid af leveren zodat menig in Nashville of Chicago opgegroeide bluesman trots zou zijn. – Howard King, At The Barrier

Tracklist:
1 Smoke/Burst 5:46
2 Leavin’ for a Walk 3:40
3 It Means Blues (Feat. Lu Vitti) 6:12
4 There’s no Hope for Willie Brown (Feat. Steve Bell) 3:09
5 Don’t Tell Me What to Do 3:59
6 Jammin’ for Jimi 3:30
7 Expensive Instinct 3:59
8 Cold Lonely Nights 6:44

  Release: 16 juli 2023

  Band:
  Mario Rossi: Guitars and Vocals
  Edê Boy: Keyboards
  Marcelo Rocha: Bass
  Rafael Cacavallo: Drums

  Gast muzikanten:
  Richard Fermino: Trumpet, Saxophone & Trombone
  on “Smoke/Burst,” “Leavin’ for a Walk” and “Cold Lonely Nights.”
  Lu Vitti: Lead singer on “It Means Blues.”
  Steve Bell: Harmonica on “There’s No Hope For Willie Brown.”
  Magally Farias, Je Farias, Lu Vitti & Edê Boy: Gospel choir on “There’s No Hope For Willie Brown.”

  BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
  VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
  ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

  WP Radio
  WP Radio
  OFFLINE LIVE