Johnny’s Uncalled Four – The Lost Album

Het is ons een waar genoegen om het Lost Album van hét tienercombo uit de jaren 60, Johnny’s Uncalled Four, te presenteren. Als jij het type persoon bent dat obsessief het productiepersoneel op de achterkant van je favoriete albums bestudeert, is de kans groot dat je John(ny) Golden al kent. Sinds het einde van de jaren zestig heeft hij een reputatie opgebouwd als een elite en productieve mastering engineer, gecrediteerd voor het knippen van duizenden masters voor generaties artiesten, waaronder legendarische albums van The Fifth Dimension, Bill Withers, Earth Wind & Fire, Iggy Pop, Sonny Rollins, en Brian Eno.

In 1982, terwijl hij werkte als staftechnicus bij K-Disc in Hollywood, kreeg John de taak om de TV Party-single van punksterren Black Flag onder de knie te krijgen – wat leidde tot werk voor Sub Pop, K Records, Touch & Go en de hele SST-catalogus tot 1991. In 1994 openden John en zijn dochter April Golden Mastering, een audioparadijs in Ventura, Californië, dat wordt geleid en geëxploiteerd door John, zijn vrouw Diane en zijn zoon J.J. In 2011 masterde Daptone Records onze eerste plaat met de Goldens, en sindsdien zijn we trouwe klanten.

Op een toevallige middag, tijdens het bijwonen van een sessie met J.J. voor een aanstaande release hoorde Gabriel Roth, John luisteren naar enkele oude reels in de aangrenzende kamer. Wanneer J.J. legde uit dat zijn vader tapes van zijn oude band, Johnny’s Uncalled Four, aan het overzetten was, moest Roth meer horen. Volledig gevloerd door het kaliber van de deuntjes en de kwaliteit van de opnames, stuurde hij de transfers terug naar Daptone H.Q. voor het Wick Records-team, en een deal om twee kanten uit te geven op Wick Records 45 werd snel gesloten. Het succes van de single was er onmiddellijk en de gesprekken over het uitbrengen van Johnny’s Uncalled Four’s lang verloren gewaande album waren vruchtbaar, met als hoogtepunt 14 tracks post-Elvis/pre-British Invasion, onvervalste rockroll. Een buitengewoon bewijs van de vindingrijkheid, het harde werk en de vooruitziende blik van een echte artiest en renaissanceman… Johnny Golden.

Format: LP / LPX / CD
Label: Wick / Daptone
Release: 21 juli 2023

Tracklisting:
01 Movin’ & Groovin’
02 Maybe Baby
03 Why Do I Wonder
04 Daydream
05 Please Say
06 Glad All Over
07 Bulldog
08 Jack The Ripper
09 House Of The Rising Sunday
10 Every Beat Of My Heart
11 Exhibit A
12 Everytime I Close My Eyes
13 Hold On Baby

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE