Nick Wade – Feeling Good Is Good Enough

Nick Wade’s reis als muzikant begon 32 jaar geleden, toen hij op vijfjarige leeftijd zijn eerste les kreeg. Het lesgeven kwam van zijn grootvader, Johnny Wade, een professionele jazzmuzikant die speelde met Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Freddie Slack en vele anderen. “Mijn opa liet me zien hoe ik mij aan de trainer vast moest houden, hij speelde een korte melodie, en ik speelde het meteen voor hem terug.

Op 22-jarige leeftijd begon Nick muziek serieus te nemen. Hij heeft het zichzelf geleerd gitaar te spelen en begon elektrische blues in Chicago-stijl te spelen, maar het zou de muziek zijn van bluesman Robert Johnson die de trigger zou worden als katalysator voor een totale toewijding aan countryblues en spirituele muziek.

Na een uitnodiging om te spelen op het legendarische Bentonia Blues Festival in Bentonia, MS, begon hij aandacht te krijgen van platenlabels en mensen uit de entertainmentindustrie. Vandaag de dag treedt Nick op met opmerkelijke muzikanten en festivals naast het exploiteren van een virtuele muzieklocatie genaamd “Overall Junction”, die de grootste namen in de countryblues samen laat komen.

Nick is een nederige man die Christus, die hij beschrijft als de zijne, erkent als schepper, omdat hij hem “een goed oor en ritme in zijn ziel” gaf, en zijn
moeder en opa voor hun muzikale opleiding toen hij nog een kind was.

Release: 15 september 2023

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE