Gary Beals – The Melody Within

De veelgeprezen powerhouse r&b/soul zanger en Canadian Idol finalist Gary Beals is verheugd om zijn nieuwe album, The Melody Within, 1 december uit te brengen op vinyl en cd.

The Melody Within is een muzikale reis die zich langs twee kanten ontvouwt, net als een verhaal dat bij elke beurt nieuwe lagen onthult. Het album is meer dan alleen een verzameling nummers; het is een emotionele gids die ons uitnodigt om de diepten van onze eigen gevoelens te verkennen en de navigatie door emoties, zelfontdekking en nostalgie verkent door middel van soulvolle melodieën.

“Dit album dient als de nasleep van mijn vorige album, ‘Bleed My Truth’. Het is een voortzetting van mijn muzikale reis, een samensmelting van soulvolle melodieën en diverse invloeden die zowel mijn persoonlijke als artistieke evolutie weerspiegelen”, aldus Beals. “Elk nummer is een hoofdstuk, een stukje van mijn hart en ziel, dat luisteraars uitnodigt in mijn wereld van emoties, ervaringen en verbinding. Het onthult de melodie die erin schuilt. De verwachting neemt toe terwijl ik ernaar uitkijk om deze verzameling nieuwe muziek te delen, en ik hoop dat het diep resoneert en een betekenisvolle en gedenkwaardige muzikale ervaring biedt, verrijkt met een veelheid aan emoties.

Kant A van het album is geïnspireerd op artiesten als Al Green, Aretha Franklin, Otis Redding, Marvin Gaye en James Brown, en is een eerbetoon aan artiesten die een integrale rol hebben gespeeld bij het vormgeven van Gary’s muzikale roots. Deze kant bevat Gary’s eerder uitgebrachte singles, “Good People, Good Vibes” en “All of Me”, en het titelnummer van het album “The Melody Within”, dat het proces van zelfontdekking en introspectie prijst. Ook inbegrepen is de vijfde single van het album, “Self Revolution”, die op 27 oktober al is en uitgebracht, samen met de officiële videoclip.

Op kant B kom je een mix van r&b- en pop-elementen tegen, terwijl je toch trouw blijft aan de soulvolle essentie van het album. Op deze kant staan ​​Gary’s derde single “I Like That feat. JRDN & KAYO” en de nieuwste single “How Do I Say (I Love You)”, die ingaat op het innerlijke conflict van het overbrengen van genegenheid, het tonen van kwetsbaarheid en de moed die nodig is om je hart aan iemand anders bloot te stellen.

LP/CD Release: 1 decmber 2023
Label: LRK Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE