The Tibbs – Keep It To Yourself

Keep lt To Yourself” is het derde album van The Tibbs. Net als debuutalbum “Takin’ Over”, dat nog met zangeres Elsa Beckman was en opvolger “Another Shot Fired” met vocals van Roxanne Hartog, zal dit album op het Milanese Record Kicks verschijnen. Het album werd geproduceerd door Paul Willemsen (o.a. Michelle David, Beans & Fatback). De mix werd verzorgd door Bob Olhsson, die nog voor Motown werkte. Eerste single “Ain’t lt Funny” is al uit en mocht meteen op veel bijval rekenen. Voorgaande albums werden internationaal goed ontvangen en in Nederland kreeg de band naast uitstekende persrecensies o.a. aandacht bij Radio 2.

Volgens de band gaat ‘Ain’t lt Funny’ over een gevoel van machteloosheid. Sommige problemen in de wereld – denk aan mondiale ontworming, klimaatverandering, rocisme – lijken te groot om alleen aan te pakken, en dat kan ertoe leiden dat u zich klein voelt. Doe de dingen die we in ons dagelijks leven ook echt doen invloed hebben op het grotere geheel?”

The Tibbs, gevestigd in Amsterdam, is een groep doorgewinterde muzikanten die inspiratie putten uit de tijdloze muziek van de jaren zestig en de emotionele diepgang en rauwe authenticiteit van de klassiekers uit die tijd kanaliseren. Geleid door hun charismatische zangeres en ondersteund door een krachtige line-up van drums, gitaar, bas, orgel en een driekoppige blazerssectie, hebben zij het publiek versteld doen staan ​​met hun liveoptredens. Ze gingen in 2012 van start en werkten vanaf het begin samen met producer Paul Willemsen (Beans & Fatback, Lefties Soul Connection, Michelle Bavid & The Gospel Sessions). In 2016 markeerde hun eerste LP Tokin’ Over hun debuut bij het in Milaan gevestigde label Record Kicks. Eind 2018 besloot zangeres Elsa Bekman zich te concentreren op een solocarrière en The Tibbs begonnen hun zoektocht naar een werkelijk waardige opvolger, waarbij de verbazingwekkende zangeres Roxanne Hartog en de band voor het eerst samenkwamen met hun tweede album Another Shot Fired, uitgebracht in november 2020. Nu, met hun derde album Keep lt to Yourself, een bewijs van hun toewijding om de soulvolle geest levend te houden, zijn The Tibbs opnieuw klaar voor de lancering.

‘Dit komt uit Nederland! lk hoorde het en was op slag en stoot verliefd!’ (Gerard Ekdom)

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE