Dan Penn – The Inside Track on Bobby Purify

The Inside Track on Bobby Purify volgt de boog van een van Dan Penns opnameprojecten, van zijn originele blauwdruk tot de uiteindelijke commerciële release, waardoor de luisteraar een unieke ervaring achter de schermen krijgt van het hele proces van songwriting en productie van Dan’s kant van de band. bureau. Dit cd-pakket bevat een boekje van zestien pagina’s met foto’s en interviews met Dan over de opnames.

Geïnspireerd door Solomon Burke’s diepzinnige interpretatie van Don’t Give Up On Me uit 2002, herenigde Dan Penn zich met zijn medeschrijvers van het Grammy Award-winnende nummer voor een nieuw project. Hij wist instinctief dat het team nog meer geweldige nummers in dezelfde geest had klaarstaan ​​om te worden gedolven, maar om ze eruit te krijgen, moesten ze wat tijd besteden aan het naar het zuiden trekken voor wat kwaliteitsschrijven… en even lekker eten.

De demo’s die hij opnam tijdens deze songwritingsessies met zijn medewerkers Carson Whitsett en Bucky Lindsey zijn een genot om te horen, omdat ze Dan’s stem op zijn absolute, soulvolle best laten horen. Normaal gesproken zouden deze privétapes niet commercieel verkrijgbaar zijn, maar als ze te horen zijn naast de ultieme versies die hij produceerde door Bobby Purify, is de visie van producer Dan Penn vanzelfsprekend. Dan had Bobby geïdentificeerd als de ideale zanger voor deze volgende productie, nadat hij na een pauze van zo’n twintig jaar opnieuw aan hem werd voorgesteld. Thuis in zijn studio in Nashville in 2004 nam Penn tien nieuwe nummers op, gebaseerd op de demo’s met wat Jerry Wexler ‘de glorieuze, door God gegeven stem’ van Bobby Purify noemde.

Dan deed een beroep op collega-Southern Soul-sessiesterren Carson Whitsett, Spooner Oldham, Reggie Young, Jimmie Johnson, David Hood en Wayne Jackson om de perfecte basis te leggen voor wat het album van Bobby Purify uit 2005 zou worden: Better To Have It. Bobby was een paar jaar vóór deze opnamesessies in Nashville totaal blind geworden en miste helaas het vertrouwen om op tournee te gaan met deze geweldige studioband zoals bedoeld. Bijgevolg werd het album verwijderd en was het tot deze heruitgave niet beschikbaar. De twintig nummers op deze release bestaan ​​uit de tien originele demoversies van de nummers gezongen door Dan Penn, gevolgd door dezelfde tien zoals ze op het originele Bobby Purify-album verschenen.

Tracklist:
01 Forever Changed DAN PENN
02 Better To Have It DAN PENN
03 I’m Qualified DAN PENN
04 Things Happen DAN PENN
05 My Life To Live Over DAN PENN
06 Nobody’s Home DAN PENN
07 Hate To See You Go DAN PENN
08 You Make Me Dig DAN PENN
09 Testimony Of A Fool DAN PENN
10 Somebody’s Gotta Do It DAN PENN
11 Forever Changed DAN PENN
12 Better To Have It BOBBY PURIFY
13 I’m Qualified BOBBY PURIFY
14 Things Happen BOBBY PURIFY
15 My Life To Live Over BOBBY PURIFY
16 Nobody’s Home BOBBY PURIFY
17 Hate To See You Go BOBBY PURIFY
18 You Make Me Dig BOBBY PURIFY
19 Testimony Of A Fool BOBBY PURIFY
20 Somebody’s Gotta Do It BOBBY PURIFY

Release: 16 februari 2024

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE