Sierra Green & The Giants – Here We Are

Release datum: 21 juni 2024

Sierra Green komt naar voren als een levendige muzikale kracht uit de drukke straten van New Orleans en belichaamt een samensmelting van tijdloze soul met een onweerstaanbare hedendaagse allure, die de diepte en kracht van de rauwe essentie van het genre oproept. Vereerd als de ‘Queen of Frenchmen Street’, duiken Sierra’s wortels op, diep in de rijke muzikale bodem van de 7e wijk van de stad – een historische broedplaats waar legendes als Jelly Roll Morton, Sidney Bechet, en Allen Toussaint huisden. Sierra’s muzikale lot is verweven in het tapijt van deze legendarische buurt, waar haar stem resoneerde in het kerkkoor vanaf de prille leeftijd van acht jaar.

Sierra’s artistieke odyssee weerspiegelt de veerkracht en diepe bezieling van haar omgeving. Afkomstig uit een bescheiden begin, fascineerde ze het publiek langs de iconische Frenchmen Street en verzekerde zich uiteindelijk van residenties in de meest gewaardeerde clubs van New Orleans. Hier, vond zij haar band, The Gíants, waarbij ze de beste muzikanten van de stad zorgvuldig uitkoos om haar kenmerkende geluid te verfijnen en het podium te beheersen met een onmiskenbare aanwezigheid

Een transformerend moment vond plaats in de herfst van 2023 toen Sierra, naast Ihe Giants, in de studio samenwerkte met de gewaardeerde David Torkanowsky, een muzikale uitblinker die synoniem is met New Orleans. Het resultaat was een verzameling van vijf nummers waarin Sierra’s kunstenaarschap werd getoond en klassiekers als deze nieuw leven werden ingeblazen, The Meter’s ‘Break in the Road’ en het inbrengen van haar unieke essentie in David Shaw’s ‘Promised Land’. Nummers als ‘One Thing’ en ‘He Called’ Me Baby’ resoneert met emotionele diepgang en ongefilterde passie en markeert Sierra’s traject – een ontluikende kunstenaar die een onuitwisbare indruk achterlaat op het soulmuziek landschap.

Zij ging haar horizon verder verbreden. Sierra reisde naar Nashville, waar zij samenwerkte met producer en gitarist J.D. Simmo, gevierd door zijn werk met
iconen als Beyoncé, Stevie Nicks en Jack White. Deze opnamesessies beloven haar aanstaande debuutalbum naar een hoger niveau te tillen en haar bezielende boeiende zang met zwoele gitaar, krachtige blazers en aanstekelijke baslijnen – een knipoog naar de legendes van Detroit en Memphis terwijl ze haar eigen pad smeedt onder hedendaagse fakkeldragers.

Here We Are is een lijst legendarische nummers die opnieuw zijn bedacht en de wortels vertegenwoordigen van wat Sierra Green & the Giants drijft en inspireert. Sierra Green staat klaar, waarbij elk moment achter de microfoon de belofte inhoudt van een onvergetelijke avond – een belichaming van soulvolle melodieën en magnetische uitvoeringen die het publiek ontroerd, geboeid en geïnspireerd achterlaten. Sierra Green maakt niet alleen muziek, haar nalatenschap etst haar in de gerespecteerde annalen van de muziekgeschiedenis

Muzikanten:
Sierra Green (Vocals), Dave Torkanowsky (Organ & Piano), JD Simo (Guitar) Paul Provosty (Guitar), Joe McMahan (Guitar). Miguel Perez (Bass), Ted Pecchio (Bass), Adarn Abrashoff (Drums), William West (Drums), David Ludman (Saxophone), Maurice Cade (Trombone). Brandon Nater (Trumpet), Robbie Crowell (Tenor Sax), Emmanuel Echem (Trumpet)

Track List:
01 Can You Get To That (4:14)
02 Come To Mamma (3:18)
03 Girls Can’t Do What Guys Do (3:04)
04 Break ln The Road (2:51)
05 Dreams (5:16)
06 This ls A Mans World (4:16)
07 He Called Me Baby (4:01)
08 Get Low Down (4:05)
09 Promised Land (3:36)
10 Same Old Blues (3:43)

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE