Travellin Blue Kings – Bending The Rules

Heel even terugspoelen naar eind 2020 wanneer de Covid-19 pandemie jammer genoeg ook Travellin’ Blue Kings parten speelt. Oorspronkelijk opgericht door Belgische en Nederlandse muzikanten, bleek het niet langer mogelijk de band over de landsgrenzen heen actief & creatief te houden. De vernieuwde “ full Belgian” bezetting torst stevige adelbrieven en een indrukwekkende stamboom: Blues Lee, Howlin’ Bill, Rhythm Bombs, Fried Bourbon, The Scabs, Hideaway …just to name a few.

Travellin’ staat er niet toevallig, de vijf heren dweilden met hun respectievelijke bands bijna heel Europa af. Je kon hen op festivalpodiums vinden in Noorwegen, Zweden, Polen, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en uiteraard ook in elke uithoek van de Benelux.

Vorig jaar zetten de twee Corona-singles “Gotta Get Away” en “Too Many People” de toon en getuigden van een kritische blik op het reilen en zeilen in de wereld. In februari verwoordde “A Stiffer Drink” andermaal een state of mind anno 2022. En dan is er nu het album “Bending The Rules” , de synthese van de passie en het kunnen van vijf heren die eigenlijk niets meer te bewijzen hebben. De titel zegt het helemaal: (h)eerlijke songs die niet noodzakelijk binnen de lijntjes van het genre kleuren, maar die gewoon zichzelf invullen. Aan u om te oordelen …

Muzikanten:
JB Biesmans: vocals, saxophone, harp
Jimmy Hontelé: guitar, backing vocals
Patrick Cuyvers: Hammond organ, piano, backing vocals
Winne Penninckx: bass
Marc Gijbels: drums

Release datum: 22 april 2022
Label: Naked

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE