Sass Jordan – Bitches Blues

Op onderzoek naar het diepgewortelde emotionele territorium van een pandemie en ’s werelds nasleep, maakt de meervoudig Platinum-verkopende en bekroonde artiest Sass Jordan zich klaar om opnieuw de blues te rocken met de aankondiging van haar nieuwe album, Bitches Blues — verkrijgbaar op 3 juni 2022 via Stony Plain Records.

Sass Jordan, een pionier van krachtige, ruige rock met vrouwelijke invloeden, heeft samen met collega’s gewerkt met grootheden als Aerosmith, de Rolling Stones, AC/DC en Van Halen, en nog veel meer. Geboren in Groot-Brittannië en opgegroeid in Montreal, lanceerde ze haar solocarrière met de single “Tell Somebody” van haar gelijknamige debuut in 1988, wat nationale bekendheid verwierf en beloond werd met een JUNO Award voor meest veelbelovende vrouwelijke vocaliste. Gedurende haar carrière heeft ze nog drie nominaties verdiend voor Beste Vrouwelijke Vocalist dankzij albums als Racine (1992), Rats (1994), Present (1997), Hot Gossip (2000), Get What You Give (2006), From Dusk Til Dawn (2009) en haar zijproject S.U.N.’s album, Something Unto Nothing (2011) – samen met singles als “Make You A Believer”, “You Don’t Have to Remind Me”, “Sun’s Gonna Rise” en 1992’s ” Trust in Me”, een duet met Joe Cocker uit de recordverkopende soundtrack van Bodyguard.

In 2017 bracht ze Racine Revisited uit, waarmee ze haar tweede album opnieuw maakte met een cast van alle sterren voor het 25-jarig jubileum en vierde in 2020 dezelfde mijlpaal voor Rats met een gekleurd-
vinyl heruitgave. Met Bitches Blues keert Sass terug naar een genre dat vanaf het begin al lang in haar greep was. “Mijn hele carrière is er een onderstroom van blues geweest”, vertelt ze. “De muziek waar ik me het meest toe aangetrokken voel, heeft altijd die gruizige, rootsy stroming gehad, en daarom geniet ik er zo van om deze platen te maken”.

Het is genieten van de doordringende felle gitaarlicks en uitdagende tempo’s naast Sass’s
soulvolle kenmerkende raspende stem en de steun van de Champagne Hookers — gitaristen Chris Caddell en Jimmy Reid, drummer Cass Pereira, toetsenist Jesse O’Brien en Steve Marriner op bas en mondharmonica. Bitches Blues is verkrijgbaar vanaf 3 juni 2022 via Stony Plain Records.

Tour Datums Nederland:
04 JUNI 2022   WEERT BOSUIL
06 JUNI 2022 RAALTE RIBS & BLUES FEST
08 JUNI 2022 HOORN MANIFESTO
09 JUNI 2022 BREDA MEZZ
10 JUNI 2022 AMSTELVEEN P60
11 JUNI 2022 DRACHTEN IDUNA
12 JUNI 2022 ARNHEM LUXOR LIVE

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE