Trio Rop – Mellan Oss

“Als hartzeer iemand overweldigt, voelt alles als een hopeloze vraag. Twijfel, wanhoop, het onvoorstelbare dat was het enige dat niet gebeurde. Als liefde niet genoeg is om vast te houden wat je het liefste wilt. Als een beslissing wordt genomen zonder zelfs maar jou toestemming. De machteloosheid. Dan wil ik mijn ogen sluiten. Ik sluit mijn ogen en laat het over me heen komen, strek mijn handen uit en voel me veilig naast jou. Want daar ben je, in verdriet en steun en zang.” ~ Petrix, Trio Rop

Met het debuutalbum “Mellan Oss” creëert Trio Rop met kracht en breekbaarheid, speelsheid en ernst een unieke vocale soundscape waarin het verhaal zich afspeelt. Het verhaal van een breuk, een groot verdriet, een herstel en het leven dat zich daartussen afspeelt, “Between Us”.

Door een brandend verlangen om te vertellen over de kleine man en alles wat zo geweldig voelt, neemt Trio Rop zijn uitgangspunt in volksverhalen en volkszangtraditie. Een traditie waarbij mensen vroeger verhalen met zang voortbrachten om de gang van zaken te onthouden en met anderen te delen. In die geest zoekt Trio Rop in zijn schrijven naar de universele menselijke formuleringen om verhalen zichtbaar te maken die ze in de volkstraditie missen. Verhalen over de devianten, over homoliefde en sterke vriendschappelijke banden. Met hun nieuwe composities nemen zangers Elin Buxfeldt, Petrix Hessel en Sofia Källman ons mee naar een volkomen rustige plek met tegenlicht en prachtige schaduwpartijen.

Trio Rop werd in 2016 gevormd op de volkshogeschool van Skurup en heeft verschillende singles en een EP uitgebracht, “Hon Kisar Mot Mig”. Het debuutalbum “Mellan Oss” is in het najaar van 2021 door Klara Goliger opgenomen op Music-a-matic en komt op 20 mei uit.

“Mellan Oss (tussen ons) is er alles en niets. Tussen ons bouwen we de toekomst. Mellan Oss is broederschap, er is verdriet, er is liefde, er is geschreeuw en gefluister. Het leeft tussen ons.”

Release datum: 20 mei 2022
Label: Kakafon Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE