Emma Wilson – Wish Her Well

Toen Emma Wilson de Britse bluesscene binnenstormde, nam ze de UK stormenderhand in met haar levendige live-optredens. Haar twee EP’s voor 2020 bereikten respectievelijk nummer 1 en nummer 2 in de UK Independent Blues Broadcasters ‘Top 40 meest gespeelde’ charts. Emma was genomineerd in de UK Blues Awards 2021 “Emerging Artist of the Year” en is in 2022 opnieuw genomineerd. Emma’s nieuwe
release “Wish Her Well” is haar langverwachte studioalbum. Het album is momenteel nr. 3 in de IBBA Top 40 en heeft daar zes weken doorgebracht in de Hit Top Tracks 100-hitlijst.

Het album bestaat uit 10 originele nummers die gaan over liefde, dood, lust, afwijzing en eenvoudig pijnlijk liefdesverdriet. De muziek op de plaat omvat blues, noordelijke soul, rock en gospel. Emma’s invloeden zijn onder meer Ann Peebles, Aretha, Mavis Staples, Little Feat en Robert Cray. Dit is echter Emma’s eigen schijf, verwijzend naar haar invloeden maar met behoud van haar eigen unieke geluid. Emma heeft dit bereikt door enkele van de elite uit het VK samen te brengen, waaronder drummer Mat Hector (Iggy Pop), bassist Mark Neary (Noel Gallagher) en gitarist Adam Chetwood (Mark Ronson, Imelda May). Het album werd live opgenomen, trouw aan de traditie, en creëerde een rijk, mooi bandgevoel met Emma’s werkelijk sensationele stem wat het belangrijkste kenmerk is.

De bezetting:
Emma Wilson: Vocals
Mat Hector: Drums, Percussion & Backing Vocals
Mark Neary: Bass & Keyboards
Adam Chetwood: Guitars
Alessandro Brunetta: Harmonica, Track 7

Release datum: 13 mei 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE