Rare Union’s debuut release Brother Of Mine

Uit de chaos en het isolement van de pandemie kwamen drie unieke en getalenteerde muzikanten samen om hun zeer persoonlijke debuutalbum Brother of Mine op te nemen.

In 2019 wilde LA Smith een cd met percussie voor kinderen produceren en ging Martin Cage aan de slag met muziek en originele composities. Ze kwamen samen uit bij Max Soler als derde lid en begonnen Rare Union.

De cd is opgenomen in de El Centro studio in Columbia, Missouri. Ze voegden Jerry Russo, een lokale ritmedrummer, toe en met z’n drieën maakten ze de eerste zes nummers. Ze voegden toen Will Reeves toe op bas en Danny Carrot op drums, beide uit Columbia, MO. De laatste toevoeging was cellist Michael Kott uit Santa Fe NM. Zijn opnames werd gedaan in de Frogville Studios in Santa Fe.

BIO:
LA SMITH
LA Smith is een Bongo, Conga handpercussionist met ervaring in Blues, Pop, Rock, Cubaanse en Salsa muziek. Als volwassene vond LA zijn thuis in Missouri en vond al snel zijn plaats in de muziekscene, door het podium te delen met Booty Ensemble, Midwest Jazz All Star Band en Nouveau Jazz. Naarmate zijn muzieknetwerk groeide, werd hij uitgenodigd op het podium met enkele van de grootste headliners van de Blues Music-wereld, waaronder Lightnin Malcolm, Tab Benoit, Grady Champion, Michael Burks, Big Head Todd, Calexico, Randy Oxford Cedric Burnside, Coco Montoya, om een enkele te noemen.

MARTIN CAGE
Martin Cage werd geboren in Tennessee in de buurt van de hoofdstad van de muziekstad Nashville. Op 11-jarige leeftijd vond hij zijn eerste gitaar op een rommelmarkt in Miami, FI, tijdens een bezoek aan zijn grootouders. Hij had geen stereo, dus hij was gemotiveerd om zijn eigen muziek te schrijven. Als tiener speelde hij elke dag urenlang. Hij speelde in verschillende bands in zijn geboorteplaats, maar verhuisde als jonge man naar Florida waar hij Max Soler ontmoette. Eind jaren 80 zouden ze zich bij de band Nemesis voegen.

MAX SOLER
Max Soler begon zijn muzikale reis met zingen, samen met zijn 4 oudere zussen, in zijn plaatselijke kerk. Tegen de tijd dat hij 11 was, werd zijn passie gitaar. In de late jaren 80 raakte Max geïnteresseerd om lid te worden van een band genaamd Nemesis uit Ft Myers, Florida. Max kreeg het telefoontje van Martin Cage en LA Smith over Rare Union. Max heeft ook bewezen een groot talent te zijn voor het schrijven van teksten door alles wat hij voor Rare Union heeft geschreven.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE