Hannah Read & Michael Starkey – Cross The Rolling Water

Na de release van Hannah Read’s veelgeprezen solo-album Way Out I’ll Wander en nadat ze in 2017/18 toerde voor een uitverkocht publiek, in samenwerking met Kris Drever & Darlingside, heeft Hannah zich nu aangesloten bij de in Edinburgh woonachtige muzikant Michael Starkey om hun nieuwe album Cross The Rolling Water op te nemen en uit te brengen.

Violist en singer-songwriter Hannah Read ontmoette banjospeler Michael Starkey tijdens een Appalachian Old Time-sessie in Edinburgh eind 2019. Op het moment dat ze voor het eerst samen een deuntje samen speelden, was er een onmiddellijke een connectie van muzikale geesten. Sindsdien zijn ze een dynamisch viool- en banjo-duo geworden, dat repertoire uit de oude traditie speelt, evenals nieuw zelf gecomponeerde deuntjes en liedjes. Cross The Rolling Water werd in december 2020 tussen de lock-downs opgenomen met Andy Bell van Hudson Records. Hannah en Andy ontmoetten elkaar voor het eerst terwijl ze samenwerkten aan de 2017 BBC Radio 2 Folk Folk Album van het jaar door Songs of Separation.

Hannah is een bekroonde Schotse muzikant uit Brooklyn, NY. Ze verhuisde naar de Verenigde Staten om Amerikaanse vioolstijlen te bestuderen en zich onder te dompelen in de bloeiende snaarmuziekscene. Ze toerde uitgebreid, trad solo op en werkte samen met muzikanten over de hele wereld, waaronder Tony Trischka, Sarah Jarosz en Jefferson Hamer, en maakte ook deel uit van de BBC Folk Award-winnende Songs of Separation.

Foto: Alix McIntosh

Michael is een multi-instrumentalist, muziekleraar en ouderwetse banjo-liefhebber die in Schotland woont. Zijn missie als muzikant is het om dingen simpel te houden – heldere melodielijnen ondersteund door solide, aanstekelijke ritmes. recente samenwerkingen was met Wayward Jane (een 4-delige in Edinburgh gevestigde UK/US folk en rootsmuziek band) en ‘Faultlines’, een verzameling poëzie van Lisa Fannen op muziek gezet.

Cross The Rolling Water is beschikbaar op cd en digitaal op 3 juni 2022, en de LP volgt op 12 augustus – dit zal de eerste Hudson Records LP zijn die hier in het VK wordt gedrukt, in een nieuwe fabriek in Middlesbrough.

Website Hannah Read & Michael Starkey

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE