Randy McAllister – Power Without Power

Harde werker, non-conformist, spiritueel, ruig, geweldig, geniaal, wild, stout, soulvol. . . Dit zijn enkele van de woorden die worden gebruikt om deze Oost-Texaan Randy McAllister te beschrijven. Een van Amerikas meest gerespecteerde en veelgeprezen, blues&roots helden. Een awardwninner bij uitstek deze artiest die met een geweldige drive de drums bespeelt en ook zijn mondharmonicaspel is van wereldklasse, hij schrijft geweldige liedjes en heeft een van de meest verbazingwekkende en soulvolle stemmen. Hij vaart zijn hele carrière al tegen de stroom in, geen rookmachines, geen spiegels, en nee, geen choreografie. Hij heeft een welverdiende reputatie opgebouwd door jaren lang hard te werken, werken aan zijn ontwikkeling in zijn vak wat zich uitbetaald in geweldige live-shows in elke uithoek van de wereld.

McAllister, opgegroeid in het kleine stadje Novice in Texas, is de zesde generatie Texaans. In de voetsporen van zijn vader begon Randy op de leeftijd van 9 jaar met drummen. McAllister ontdekte de mondharmonica in zijn begin 20er jaren terwijl hij gestationeerd was in Massachusetts als lid van de USAF en met aanwijzingen van Blues Legend “Earring George” Mayweather, een inwoner van Boston en harmonicameester werd hij wegwijs gemaakt in de mondharmonica. McAllister verhuisde in 1989 naar Alaska, waar hij de volgende 3 jaar doorbracht met spelen in verschillende bands. Tegen de tijd dat hij in 1992 terugkeerde naar Texas, was hij inmiddles een zeer bekwame harpspeler geworden die inmiddels ook een reputatie opbouwde als zanger en songwriter. ln 1997 tekende McAllister bij ISP Records voor het uitbrengen van drie veelgeprezen cd’s alvorens opnames uit te brengen op Severn Records, (met Mtke Morgan) en Reaction Records.

Release: 1 mei 2022
Label: Reaction Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE