Dean Owens feat. Will Kimbrough and Neilson Hubbard – Pictures

Dit album was zo leuk om te maken, in een aantal zeer moeilijke tijden. Van East Lothian tot Oost-Nashville. Dit voelt voor mij heel erg als een bandplaat. Hoewel we fysiek niet samen in dezelfde kamer konden zijn, heb ik het gevoel dat we met hart en ziel heel erg met elkaar verbonden waren. Ik werk graag samen met Will en Neilson en ik denk dat dit op deze plaat echt tot uiting komt. Ik wil dit album graag opdragen aan mijn dierbare oude vriend David ‘DD’ Donaldson. Een betere vriend die ik nooit heb gekend. – Dean Owens, The Scottish Borders, September 2023

Dean doet alle leadzang en ritme-akoestische gitaren, plus een paar hoogsnarige gitaar-, fluit- en achtergrondzang vanuit Nashville. Will speelt elk ander snaarinstrument op de plaat, met uitzondering van de viool op Dalry Cemetery, die wordt gespeeld door Amy Geddes. Will speelt ook piano op Dalry Cemetery en doet de achtergrondzang. Neilson speelt drums, percussie, piano, orgel, andere incidentele keyboards en achtergrondzang. Scotty Huff speelde de koperpartijen op Boxing Shorts.

Ik werk nu bijna tien jaar met Dean samen en maken samen kunst. We onderzochten thema’s uit zijn thuisland in Schotland en de gotische sfeer van het Amerikaanse zuiden…. We stapten zelfs in een busje en reden de zuidwestelijke woestijn in en maakten buiten een plaat waarin we de thema’s van migratie door de geschiedenis van de Native Americans onderzochten. De enige constante in al deze reizen is een stem geweest. Een stem die zo moeiteloos en zo puur aanvoelt. Het heeft weergalmd in mijn studio in Nashville en het heeft weergalmd in de canyons van New Mexico. Dean’s stem hangt in de lucht als een vogel die majestueus door de lucht vliegt. Het is het ding dat me altijd in mijn spoor zet na het horen van één noot. Het is het ding dat ervoor zorgt dat ik elke keer voor een nieuw project wordt opgeroepen, “ja, ik doe mee” zeg.

Dit nieuwe album is niet anders. Zelfs het maken van een plaat gescheiden door een oceaan en een virus was nog steeds iets waar ik deel van uit wilde maken. Deze nummers behoren tot de meest persoonlijke van Dean, en naar mijn mening ook tot zijn beste. De logistiek was anders. Dean nam zijn vocale en akoestische opnames op in Schotland. Hij voegde zelfs een paar uitgelezen partijen en harmonieën toe. Will Kimbrough en ik waren in Nashville en speelden de nummers die Dean een paar dagen geleden naar de studio had gestuurd. Dean zoomde natuurlijk in. Het is niet onze normale reis, maar we zijn erin geslaagd dezelfde energie en hetzelfde gevoel als op die andere platen te creëren… en de unieke ziel voor deze plaat te vinden. Het heeft nog steeds de persoonlijkheid, het heeft nog steeds het hart, het heeft nog steeds die stem. Ik ben dankbaar dat ik de afgelopen tien jaar deel heb mogen uitmaken van Dean’s muziek. Dit is een bijzonder album. – Neilson Hubbard, September 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE