Rieany Plus – Songs For Rieany Plus

RIEANY PLUS bestaat uit drie bevlogen en eigenzinnige muzikanten die in dienst van het lied zingen en spelen tot kunst hebben gemaakt. Een trio met een rijk verleden in het Nederlandse club- en theatercircuit: Rieany Janssen (zang, oa Midnight Hour, Boerenleenband, Rienne Va Plus); Jan Hendriks (gitaar en zang, o.a. Doe Maar, Boudewijn de Groot, Philip Kroonenberg, CCC Inc, Jack Poels.); BJ Baartmans (gitaar, mandoline, slidegitaar en zang, o.a. Iain Matthews, Jack Poels, Frans Pollux, Philip Kroonenberg, JW Roy, Andre Manuel)
 
Op “Songs For RIEANY PLUS” hoor je 12 liedjes die Jan Hendriks en BJ Baartmans arrangeerden en produceerden. Ze zijn op verzoek geschreven door een bijzonder gezelschap songschrijvers die als opdracht meekregen om songs te schrijven vanuit het perspectief van de andere sekse, vanuit een ander gender. Dit leverde geweldig repertoire op, dat op het lijf geschreven bleek van zangeres Rieany. 
 
De schrijvers Boudewijn de Groot, Gé Reinders, Jack Poels, Jan van der Meij, JP den Tex, Wouter Planteijdt, Eric van Dijsseldonk, BJ Baartmans, Philip Kroonenberg, Jan Hendriks, Björn van der Doelen, Jan van Bijnen en Iain Matthews kwamen met americana, reggae en folky popsongs met intrigerende teksten in zowel het Engels als het Nederlands. Dit repertoire wordt in het theater aangevuld met passende nummers uit eerdere projecten rond Rieany Janssen. Bassist/zanger Richard Wallenburg zal bij Tickets For RIEANY PLUS als extra bandlid het podium mee op gaan.

Tracklisting:
Mrolly Sikes – Wouter Planteijdt
Heat of Darkness – JP den Tex
Dance With Me – Jan van der Meij
How Does That Work – BJ Baartmans
Never Wanted To Be…- Jan van Bijnen
New Kind Of Love – Gé Reinders
Alone Together – Philip Kroonenberg
Oevers – Boudewijn de Groot
Wat Als Ik Dat Zei – Jack Poels
& Jan Hendriks
Wanda Shelley and Me – Iain Matthews & BJ Baartmans
Weg Van Hier – Bjorn van der Doelen
You Won’t Do – Eric van Dijsseldonk

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE