Chip Taylor – Behind the Sky

Chip Taylor, lid van de Songwriters Hall of Fame 2016, schrijft en treedt al bijna 60 jaar op en vertoont geen tekenen van slijtage. De New York Times zegt het het beste: “Als je hem alleen kent als de man die ‘Wild Thing’ en ‘Angel of the Morning’ schreef – dan ken je hem niet! Chip Taylor maakt een aantal van de meest onderscheidende akoestische muziek die er vandaag de dag bestaat.” Met de release van A Song I Can Live With blijft Taylor met tijdloos tot nadenken stemmende muziek komen.

Chip heeft in februari 2024 een nieuw album uitgebracht. Het heet Behind The Sky en is het eerste album dat hij samen met zijn band heeft opgenomen sinds Yonkers NY. De nummers zijn allemaal eerder dit jaar geschreven terwijl Chip een bestralings- en chemotherapiebehandeling onderging. De band kwam samen voor een optreden ter ere van de geweldige artsen en verpleegsters die een belangrijke rol speelden bij de behandeling van Chip. Na de show gingen Chip, Goran Grini, John Platania, Tony Mercadante en Tony Leone de studio in en namen deze briljante nieuwe verzameling nummers op.

Tracklisting:
01 Do Something Good
02 Speakin’ Of Horses
03 Radiation Song
04 Momma Was The Queen
05 Other Side Of The Moon
06 Nurse Joan
07 Without Hearing
08 The Blessing
09 If A Door Slams In Prison
10 Talking To George In Radiation
11 George In Radiation
12 Hey Skip Along With Me

Label: Trainwreck Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE