Eric Bibb – Live at The Scala Theatre Stockholm

Live at The Scala Theatre is de nieuwste opname van bluestroubadour Eric Bibb, die volgt op het Grammy-genomineerde album uit 2023, Ridin’. Opgevoerd voor een live publiek in het Scala Theater in Stockholm in 2023, is de sfeer vastgelegd in deze opnames en laat de vonk over springen.

Terwijl Eric terugkijkt op zijn muzikale reis, dringt de dankbaarheid door. Evolutie is duidelijk zichtbaar in zijn stem en gitaarspel, waarbij zijn woorden gebaseerd zijn op waarheid en een visie van eenheid koesteren in een wereld vol verdeeldheid zaaiende retoriek. Eric Bibb is meer dan een bluestroubadour: hij is een verhalenverteller en filosoof. Zijn nalatenschap zit niet alleen in de noten die hij speelt of de podia die hij siert, maar ook in de vragen die hij stelt en de hoop die hij inboezemt.

Foto: Leo Ahmed

Live at The Scala Theatre bevat een selectie liedjes uit de geschiedenis van Bibb, doordrenkt met de folk- en bluestraditie met hedendaagse gevoeligheden. Het optreden bestaat uit een all-star line-up van muzikanten, waaronder Eric’s oude medewerker, MD en producer Glen Scott op bas, toetsen, drums en achtergrondzang, Olle Linder op drums en akoestische bas, Johan Lindström op pedal steel en elektrische gitaar, Christer Lyssarides op elektrische gitaar en mandola, Esbjörn Hazelius op viool en cittern, Greger Andersson op harp, Lamine Cissokho op kora en zang, speciale gastzangers Sarah Dawn Finer, Rennie Mirro en Ulrika Bibb, evenals strijkersarrangementen van Erik Arvinder en David Davidson, uitgevoerd door Hanna Helgegren en Sarah Cross op violen, Christopher Öhman op altviool en Josef Ahlin op cello.

Met een carrière die nu vijf decennia beslaat, drie Grammy-nominaties en een groot aantal Blues Foundation-prijzen en nog talloze andere onderscheidingen heeft Eric Bibb zijn nalatenschap als legendarisch figuur in het blues- en rootsgenre veiliggesteld. Erics vader, wijlen Leon Bibb, was een activist, acteur en volkszanger die samen met Dr. Martin Luther King naar Selma marcheerde. Erics jeugd bracht hij door ondergedompeld in de folkscene van Greenwich Village. Namen als Dylan, Baez en Seeger waren bezoekers in zijn huis. Hij werd diep beïnvloed door Odetta, Richie Havens en Taj Mahal. Door dit alles te combineren met zijn eigen unieke stem, staat Bibb wereldwijd bekend en vereerd omdat hij zijn eigen muzikale lot met authenticiteit en gratie heeft bepaald.

“…een van de beste Amerikaanse exponenten van akoestische blues, een boeiende artiest en opzwepende gitarist is gezegend met een heel opmerkelijke stem.” – The Guardian

“…Bibb bezit een van de meest resonerende stemmen in de populaire muziek.” – The Sunday Times

Tracklisting
01 Goin’ Down The Road Feelin’ Bad (4:49)
02 Silver Spoon (4:31)
03 Along The Way (2:53)
04 Bring Me Little Water, Sylvie (5:02)
05 Things Is ‘Bout Comin’ My Way (4:39)
06 Rosewood (5:12)
07 Whole World’s Got The Blues (5:33)
08 River Blues (3.16)
09 500 Miles (3:36)
10 Mole in the Ground (5:32)

Release: 4 april 2024
Label: Repute Records under exclusive worldwide license to Stony Plain Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE