Hello Darlins – The Alders and The Ashes

Onder leiding van de Romani-Canadese muzikant Candace Lacina en de wereldberoemde toetsenist Mike Little, zijn The Hello Darlins enkele van Canada’s meest gevraagde professionele sessie- en tourmuzikanten die samenkwamen om een ​​onderscheidende hybride van country, gospel en blues te smeden. Met miljoenen streams en drie nominaties voor de Canadian Folk Music Awards, namen The Hello Darlins de show in 2023 187 dagen mee op pad. Als individuen staan ​​de leden van The Hello Darlins bekend om het steunen van enkele van de grootste namen in de muziek (BB King , Shania Twain, Rodney Crowell), en als band hebben ze hun contributie betaald door live in andere configuraties te spelen. Het internationale publiek, ook wel een ‘ONE-BAND AMERICANA FESTIVAL’ genoemd, kreeg de eerste kans om ze te zien in 2023 toen de band optrad tijdens de UK Americana Music Week, samen met een optreden voor Canada Day op Trafalgar Square in Londen en een derde tournee door Europa.

Vaak vergeleken met The Eagles, The Band, Bonnie Raitt en klassieke countryacts als Dolly Parton en The Carter Family, is het onmogelijk om niet ontroerd te worden door de onberispelijke groepsharmonieën van de band en het vermogen om het hoogste niveau van muzikaal vakmanschap te leveren in een verscheidenheid aan stijlen die het Americana-genre omvat. Het ambitieuze tweede album van de Hello Darlins werd opgenomen in de beroemde United Recording Studios in L.A. met multi-Grammy-winnende engineer Ross Hogarth (John Mellencamp, Edgar Winter, Joe Bonamassa, Jewel) en bijdragen van bassist Bob Glaub (Bob Dylan, Bruce Springsteen). , John Fogerty) en drummer Chad Cromwell (Neil Young, Brian Wilson, Dolly Parton). De Hello Darlins hadden ook het geluk om voor de tweede keer samen te werken en te mixen met Grammy Award-winnaar Mike Poole. (Robert Plant, Patti Griffin, Alabama, Dolly Parton, Buddy en Julie Miller).

De titel The Alders & The Ashes staat symbool voor verandering en groei. Zeker, de band heeft veel om naar uit te kijken in 2024, met al een aantal belangrijke aankondigingen – waaronder nog twee tournees door Europa en een toplocatie op het iconische Tønder Festival, met als headliner Rodney Crowell. Met de release van 17 nieuwe nummers en een nieuw album dat al in de maak is, zijn The Hello Darlins zeker klaar voor vele toekomstige seizoenen vol spanning.

Vinyl 1, Side A (CD 1 in same order)
1 Forgiving Cain and Loving Abel
2 What is a Broken Heart for?
3 Sea that Meets the Sky – feat JD Edwards
4 Lay Down Low
5 Highway 355
Vinyl 1 Side B
6 Better Days – feat Dave Fenley
7 Don’t you Fall
8 Carefree Arizona
9 Died With His Boots On

Viny 2 Side A (CD 2 in same order)
1 Reasons to Cry
2 Best Worst Mistake
3 Lonely Shore – feat. Ruby Friedman
4 Mama Knows
Vinyl 2 Side B
5 Do it Up Right
6 Devil in the Dark
7 Stranger in the Mirror feat Martin Sexton – RADIO Edit
8 Stranger in the Mirror – feat Martin Sexton Extended version

Release: maart 2024
Label: CRS

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE