Hogtown All Stars – Hog Wild

TORONTO — 24 maart 2022 — Een nieuwe band van meermaals bekroonde, niet-zo-nieuwe bluesspelers staat klaar om hun muzikale stempel te drukken op de blues: The Hogtown Allstars, zij zullen hun debuutalbum, Hog Wild, op 6 mei 2022 uitbrengen via Stony Plain Records.

De band is opgetuigd met enkele van de meest ervaren spelers in de wereldwijde bluesmuziekindustrie en worden de Hogtown Allstars geleid door Downchild Blues Band-alumni Chuck Jackson, Pat Carey, Gary Kendall, Jim Casson en Tyler Yarema met Maple Blues Band-alumni Teddy Leonard en Howard Moore. Individueel en met deze bands hebben de leden van Hogtown Allstars meer dan 20 Maple Blues Awards, 5 JUNO Awards en talloze internationale blues- en jazzmuziekprijzen gewonnen. Downchild Blues Band is opgenomen in zowel de Canadian Songwriters Hall of Fame als de Blues Museum Hall of Fame, naast een Lifetime Achievement Award van de Maple Blues Awards, en is een van ’s werelds belangrijkste, meest gevierde en langstlopende blues-acts en voeg daarbij leden van legendarische bands Fathead, Powder Blues, The Cameo Blues Band, David Vest & The Willing Victims, The Swingin Blackjacks, Braithwaite & Whiteley, Johnny Rawls, The Robin Banks Blues Band, The Mighty Duck Blues Band en Lance Anderson’s The Last Waltz – en je hebt een niet te onderschatten BLUES SUPERGROUP.

Met acht nieuwe, volledig originele nummers en twee covers, werd Hog Wild in 2021 opgenomen toen de groep hun eerste uitdaging aanging: het coördineren van ieders schema om de studio in te gaan. Het is de eerste release voor de onmiskenbare supergroep die in 2013 begon als een gezamenlijke, creatieve uitlaatklep voor in Toronto gevestigde muzikanten die zich toeleggen op het genre.

The Hogtown Allstars zijn:
Chuck Jackson lead vocals/harmonica
Gary Kendall bass/vocals
Pat Carey tenor & baritone saxophone
Teddy Leonard guitar/vocals
Jim Casson drums
Tyler Yarema piano/organ/vocals
Howard Moore trumpet/vocals

Meer info over The Hogtown Allstars

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE