Mary Gauthier – Dark Enough to See the Stars

GRAMMY-GENOMINEERDE ZANGERES/SONGWRITER/AUTEUR MARY GAUTHIER STRAALT DE VREUGDE UIT VAN NIEUWE LIEFDE EN HOE LIEFDE OVERWINT NA VERLIES, OP EEN PRACHTIG NIEUW ALBUM DARK ENOUGH TO SEE THE STARS OP 3 JUNI OP HET THIRTY TIGERS LABEL.

Mary Gauthier is geen onbekende in het uitdelen van een tik. De lyrische precisie op de eerste acht studioalbums van de folkzangeres is een bewijs van haar vermogen om haar eigen trauma om te zetten in een doelgericht en gemeenschappelijk verhaal.” – NPR Weekendeditie

Nashville, TN – Op 3 juni zal Mary Gauthier, de voor een Grammy genomineerde singer/songwriter en inmiddels ervaren auteur, haar nieuwe album Dark Enough To See The Stars (Thirty Tigers) uitbrengen. In de loop van acht studioalbums heeft Mary Gauthier zichzelf stevig neergezet als een waarheidsverteller, een songwriter die niet bang is om in de emotionele kern van haar gekozen onderwerp te duiken. Haar aangrijpende liedjes raken mensen diep en roepen vaak een emotionele reactie op. Het is een van de vele dingen die haar zo diep verbinden met haar fans, en waarom ze van haar houden. Op Dark Enough To See The Stars rouwt ze om het verlies van dierbare vrienden, waaronder John Prine, Nancy Griffith en David Olney, maar Gauthier neemt ook een iets andere koers door een optimistische kant van zichzelf te bieden met liedjes die de vreugde van nieuwe liefde vieren en persoonlijke tevredenheid.

Met het door The Band geïnspireerde openingsnummer “Fall Apart World”, het tedere en bedachtzame “About Time” en het eeuwig dankbare “Thank God For You”, is het duidelijk dat Gauthier’s levenservaring niets voor lief neemt. Ze bekijkt liefde ook vanuit een ander perspectief ter nagedachtenis aan haar overleden collega’s en mentoren met liedjes als “How Could You Be Gone” en “‘Til I See You Again”. Het titelnummer, geschreven in samenwerking met Beth Nielsen Chapman, is een besef dat door verlies en duisternis een prachtig gevoel van helderheid en begrip kan ontstaan ​​over wat er echt toe doet.

Dark Enough To See The Stars is het vervolg op Gauthier’s krachtige 2018-release Rifles & Rosary Beads, die mede werd geschreven met Amerikaanse veteranen en hun families en diende om hen te helpen omgaan met het trauma dat zowel in het buitenland als thuis werd ervaren. Het album ontving een Grammy-nominatie voor “Best Folk Album” en won “Album Of The Year” bij de International Folk Music Awards (Folk Alliance) en Gauthier werd in 2019 bekroond met de Americana Music Association UK “International Artist Of The Year”-prijs. Gauthier was te zien in The New York Times, The Los Angeles Times, The Associated Press, NPR Weekend Edition en met een krachtig stuk op CBS This Morning. In 2021 bracht Gauthier haar eerste boek uit, getiteld Saved By A Song: The Art and Healing Power of Songwriting. In de memoires deelde ze haar levenservaringen van verslaving, verlating en verlies aan mededogen, empathie, vriendelijkheid en uiteindelijk triomf. Het is echt een inspirerend werk dat lovende kritieken kreeg en werd opgenomen in Rolling Stone’s “Best Music Books of 2021”.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE