Crobot – Feel This

Crobot en Mascot Records / Mascot Label Group hebben een wereldwijde releasedatum van 3 juni aangekondigd voor het nieuwe studioalbum van de band, getiteld FEEL THIS.

Zanger Brandon Yeagley deelt: “Je hoeft niet verder te zoeken, #Beardos! Betere tijden zijn er om te blijven! Je weet dat we het niet anders hadden gewild. Doe de gesp vast en maak hem vast, want Crobot komt terug naar de stad. En met een glimlach op ons gezicht hebben we de juiste grooves die op de juiste plaatsen terechtkomen. Dus pak je junk – eten dus – en stem af op deze speciale sneak preview van de studio, kids! Tot ziens deze lente voor wat ass shakin, ear smackin’ thangs! Ca-caaaawwwwww!”

Met tientallen miljoenen streams, talloze shows en bejubelingen van onder meer Metal Hammer, Classic Rock, Kerrang, BBC Radio, SiriusXM Octane, Loudwire, Guitar World en nog veel meer, Brandon Yeagley [zang], Chris Bishop [gitaar], Tim Peugh [bas] en Dan Ryan [drums] realiseren hun visie als nooit tevoren op hun vijfde volledige studioalbum. De release volgt op het Top 10 Heatseekers-album van 2019 MOTHERBRAIN, waarvan de cumulatieve streams de 30 miljoen hebben overschreden. Eenentwintig miljoen daarvan waren voor de goliath-single “Low Life”, een Top 10-single op Active Rock-radio, met een 29-weekse run op de Billboard Mainstream Rock-hitlijst.

“Dit is de plaat die we sinds het begin wilden maken”, roept Brandon uit. “We hebben onszelf altijd als een live-act beschouwd”, vervolgt hij. “Toen Jay Ruston zijn opnameproces beschreef, waren we meer dan enthousiast om naar binnen te gaan en onze handen vuil te maken. Het hield in dat we live als een eenheid optreden en alle instrumenten van een nummer afwerkten voordat we verder gingen met het volgende. We namen 16 nummers op in 21 dagen, wat een prestatie op zich is.”

Voel dit als een verhaal van doorzettingsvermogen. “Door constante strijd leren we meer hoe het is om mens te zijn. Onze tekortkomingen en sterke punten maken ons tot een unieke soort”, reflecteert Brandon. “Feel This kan heel goed wijzen op onze grootste kracht van allemaal, ons vermogen om emoties te voelen (voor beter of slechter).”

Crobot maakte furore met Legend of the Spaceborne Killer [2012], Something Supernatural [2014] en Welcome To Fat City [2016]. Motherbrain [2019] vertegenwoordigde echter een groot eigen stempel. Ze hebben de VS en de wereld doorkruist, in road-warrior-stijl, spelend met mensen als Anthrax, Black Label Society, Chevelle, Clutch, Volbeat, Halestorm en meer. Ze hebben de festivalaffiches kleur gegeven verlicht en de jaarlijkse Shiprocked! Cruise, Rocklahoma, Aftershock en de Jericho Cruise naast andere groten. “We touren ballen uit onze broek en slapen de helft van het jaar in ons busje. Voor sommigen lijkt dat misschien ellende, maar voor ons – het is de hemels!” zegt de voorman.

In 2019, toen Covid-19 de wereld in het gezicht sloeg, kwam de wereldwijde pandemie op ons neer. Chris en Dan streken neer in Austin om te jammen en demo’s te maken, en stuurden ideeën naar Brandon in Pennsylvania. In 2021 gingen de jongens de Orb Studios in Austin, TX binnen met producer Ruston [Stone Sour, Anthrax, Avatar]. Sinds de wereld weer opengaat, heeft de band niet stilgezeten. De EP Rat Child werd afgelopen zomer uitgebracht en bevatte een machtige cast van Frank Bello [Anthrax], Howard Jones [Light The Torch/ex-Killswitch Engage] en Stix Zadinia [Steel Panther].

Je zult voelen hoe rock ‘n’ roll tot leven komt in de handen van Crobot. “We willen nooit hetzelfde album twee keer maken”, eindigt Brandon. “Er is iets voor elke Crobot-fan en voor nieuwkomers. Tegelijkertijd hebben we plezier. We willen serieus genomen worden, maar niet te serieus.” “Dat is de verdomde regel daar”, beaamt Bishop. ‘We willen dat je glimlachend wegloopt. Als ik je kan laten lachen, heb ik mijn werk gedaan.’

Hear and view “Better Times” here:

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE