Mr. Sun – Extrovert

Mr. Sun brengt vier van de meest virtuoze muzikanten in akoestische muziek samen. Onder leiding van Darol Anger, een iconische violist en grondlegger van nieuwe akoestische muziek, beslaan de vier muzikanten in de band drie generaties en bieden ze een aantal van de meest verbluffende instrumentale vaardigheden die in elk genre te vinden zijn. Hun tweede release EXTROVERT gaat verder waar hun veelgeprezen debuut ophield en verkent de grooves en melodieën die bestaan ​​op het snijvlak van bluegrass, jazz en swing. Ondanks hun technische snufjes verliest Mr. Sun nooit de luchtige, muzikale speelsheid uit het oog die hen tot een must-see act in de rootsmuziekscene heeft gemaakt.

EXTROVERT opent met het funky, blues-geinjecteerd “Tamp ‘Em Up Solid”, dat een ironisch saluut brengt aan de klassieke “Muleskinner Blues”, met mandolinespeler/zanger Joe Walshon. Anger biedt een zoete herinterpretatie van Lennon en McCartney’s “Blackbird”, en gitarist Grant Gordy en het nieuwste lid, bassist Aidan O’Donnell, krijgen de kans om zich uit te leven op het hoekige “A Real Dragon”. Het swingende “Just a Little Loving” geeft elke solist de kans om de perfecte instrumentale laag aan te brengen voor de fiddlistische fantasieën van Anger en het originele “Breaker’s Breakdown” van Anger toont de beheersing van de viooltune-traditie van het kwartet. Aan het eind kun je concluderen dat de instrumentale bekwaamheid die wordt getoond, pure vreugde uit straalt van de muziek van Mr. Sun die EXTROVERT zal blijven herhalen.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE