The Mosstins – Back Forty

The Mosstins’ “Back Forty” is het nieuwste album van Catskill Mountain, geboren en getogen, Ency Austin en haar in West Virginia opgegroeide echtgenoot, Marc Moss. Marc Moss, voormalig gitarist, zanger en co-songwriter van de zeer geliefde Angel Band, is een duo met violist en zanger Ency Austin (genoemd door een dierbare vriend “The Mosstins”) die zingen en spelen wat zij noemen “de zwart-witte blues”. .” Van Ollabelle Reed tot Vince Gill en alle anderen daartussenin, bevat “Back Forty” nieuwe vertolkingen van enkele van de meest geliefde nummers ooit geschreven.

BIO:
Marc Moss is geboren en getogen in Morgantown, West Virginia. Hij begon met muziek spelen toen hij 7 jaar oud was, geïnspireerd door het zien van de Beatles op Ed Sullivan. Lange tijd was hij singer-songwriter, recentelijk ook de multi-instrumentalist en songwriter in de populaire Americana-groep “Angel Band”. 2011 was een druk jaar voor Marc die door de VS toerde met David Bromberg met wie hij Brombergs album “Use Me” opnam en mixte. Op dit nieuwe album werkte hij nauw samen met grootheden Levon Helm, Los Lobos, Vince Gill, Linda Ronstadt en Dr. John om er maar een paar te noemen.
Ency Austin werd geboren in Catskill, NY en zingt al sinds ze zeven jaar oud was terwijl ze de afwas deed. Ze houdt bijna net zoveel van haar viool als van Marc. Ze was ook de manager van “Angel Band” die hen begeleidde bij het uitbrengen van 3 albums en is een producer van vele concerten via haar bekende NYS-locatie “Studio Red Hook”. Dit is haar tweede opname waarbij ze haar talenten als zangeres, multi-instrumentalist op viool, gitaar en kruik gebruikt… en tot dan… was zij het meisje dat altijd al wilde zingen terwijl ze backstage naar anderen zat te kijken.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE