G. Love – Philadelphia Mississippi

Op 20 april 2022 heeft de GRAMMY-genomineerde alternatieve blues/hip-hopartiest G. Love aangekondigd dat zijn nieuwe album Philadelphia Mississippi op 24 juni zal worden uitgebracht via Philadelphonic Records/Thirty Tigers. Het album werd geproduceerd door Luther Dickinson van North Mississippi All-Stars (zoon van Jim Dickinson die het tweede album Coast to Coast Motel van G. Love produceerde) en slaat een brug tussen beide kanten van de eclectische carrière van G. Love, door old school Hill Country en Delta Blues te mixen met nieuwe school hiphop en funk. Vandaag is ook de officiële video uitgebracht voor de eerste single “Love From Philly” van het album (feat. Schoolly D, Chuck Treece en Trenton Ayers)(zie onder).

“‘Love From Philly’ is oorspronkelijk geschreven voor het Love From Philly benefiet dat ten goede kwam aan worstelende artiesten tijdens de pandemie”, legt Garrett Dutton, ook bekend als G. Love, uit. “Naarmate het jaar vorderde, werd het een live-moetje. Later benaderde ik op Chuck Treece en de legendarische hiphopartiest Schoolly D uit Philadelphia om verzen bij te dragen die met een livejam een ​​iconische Philadelphia-klassieker maakten. Samen met een verschroeiende leadgitaar van de Mississippi-zoon Trenton Ayers en BGV’s van Tikyra Jackson uit Memphis, is ‘Love From Philly’ een instant hiphop-blueshit.”

Photo: Joe Navas

De 13 nummers waaruit Philadelphia Mississippi bestaat, zijn ontspannen, spontaan en on-the-fly in de studio geschreven tijdens geïmproviseerde inspiratievlagen. De freewheelende optredens brengen een hele reeks speciale gasten samen, van blues-fakkeldragers als Alvin Youngblood Hart, Cam Kimbrough, Christone “Kingfish” Ingram, Jontavious Willis, R.L. Boyce en Trenton Ayers tot rapiconen Schoolly D, Freddie Foxx en Speech van Arrested Development, tot topmuzikanten zoals Sharde Thomas en de voor een GRAMMY genomineerde Southern Avenue-drummer/zanger Tikyra Jackson.

“Ik ben opgegroeid in Philadelphia, Pennsylvania, maar ik ben mijn hele leven doordrenkt met de muziek van de Delta”, legt hij uit, “dus het idee dat heel Philadelphia anders was, heeft me altijd gefascineerd. De afgelopen dertig jaar wilde ik een pelgrimstocht maken – niet alleen een muzikale, maar ook een spirituele – naar het hart van de blues, en dat is precies wat dit album is.”

G. Love toert het hele jaar door als soloartiest, met een nieuwe roterende cast van spelers genaamd The Juice, of met zijn oude trio G. Love and Special Sauce. Vanaf 15 juli gaat hij solo op pad voor een nationale tour ter ondersteuning van O.A.R. en Verzending. Vind een volledige lijst met tourdata op philadelphonic.com.

Philadelphia Mississippi Tracklist:
1) Love From Philly (feat. Chuck Treece, Schoolly D and Trenton Ayers)
2) Mississippi (feat. Speech, Alvin Youngblood Hart and R.L. Boyce)
3) My Ball (feat. Freddie Foxx and Jontavious Willis)
4) Guitar Man (feat. Christone “Kingfish” Ingram)
5) Kickin’
6) HipHopHarpin’ (feat. Alvin Youngblood Hart)
7) Laughing In The Sunshine
8) I Ain’t Living (feat. Tikyra Jackson)
9) Lemonades (feat. Cam Kimbrough, Luther Dickinson and Chuck Treece)
10) If My Mind Don’t Change (feat. Sharde Thomas)
11) Sauce Up! (feat. Trenton Ayers)
12) The Philly Sound
13) Shouts Out

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE