Juke Joint Jonny – Just Folkin Around

Juke Joint Jonny (John Rizzo) is een bluesman, bandleider, zanger, songwriter en historicus. Geboren in Newark, New Jersey in 1950, en maakte op zeer jonge leeftijd kennis met de “Folk Blues” in de etnisch diverse buurt van zijn jeugd. Jonny hoorde de Blues voor het eerst op zeer jonge leeftijd aan de overkant van de straat van het spoorwegappartement van zijn familie, afkomstig uit de uit metaal opgetrokken loodsen van pachters die naar het noorden waren verhuisd op zoek naar een beter leven, en het was liefde op het eerste gezicht. “Je kiest de Blues niet, de Blues kiest jou.”

Na een dienstverband bij het US Marine Corps en een gevechtstournee door Vietnam in 1968, verhuisde Jonny naar Europa en speelde in Amsterdam, België en Luxemburg voordat hij naar Londen, Engeland verhuisde en zijn vingerplukvaardigheden met straatoptredens en het werken in de pubs verder aanscherpte.

Jonny’s carrière heeft hem naar Canada en door hwt continentale VS gebracht, waar hij solo en combo blues speelt en belijdt, in Kauai, Hawaii. Jonny richtte bands op met onder meer Steve Wilcox (Candye Kane) en Michael Barretto (Taj Mahal). Uiteindelijk belandde hij precies waar hij begon, in NJ met zijn bands Sneaky Pete, Juke Joint Jonny en op de gebruikelijke plekken als festivals en kroegen aan de oostkust optrad. Als solo opende Jonny voor Justin Townes Earle en Geoff Achison.

Jonny ontmoette Albert Castiglia via Albert’s oom Joe in 1997 en werd vele malen gevraagd om bij hem te aan te sluiten terwijl hij op tournee was met The HooDooman’s Band en Sandra Hall in Chicago, NYC en Philadelphia. In 2001 moest Jonny tweemaal de muziek neerleggen om tegen kanker te vechten. Terugkomend op de Jersey Shore in 2006, hervormde en leidde hij de Juke Joint Jonny en The Usual Suspects die in de beroemde Tim McCloone’s Supper Club speelden.

Juke Joint Jonny tekende bij BLUESLEAF-records in 2012 en zijn PURE AND SIMPLE release met 10 originelen oogstte Award-nominaties, waaronder Acoustic Album of the Year: Wasser Prada Magazine, IAMA Finalist: Roots and Blues Category single, GOING TO MISSISSIPPI en eindigde 83 op RMR’s ​​top 100 van 2012.

Een nieuwe kankeraanval in 2017 en de Covid-pandemie hielden Jonny tot dit jaar buitenspel. De release van JUST FOLKIN AROUND is een studio-overzicht van Jonny’s liveshow met zijn Pure and Simple Producer Ben Bernstein, drummer Mike Stevens en Indiana Bluesman, Steve Rusin. Jonny ontmoette Steve via dé DJ van Dublin, Ierland, NOEL CASEY (After Midnight, Dublin city FM) na een liveshow in 2013 en ze zijn echt gelijkgestemden. Steve en Jonny werkten samen aan TERRE HAUTE BLUES met Steve op gitaar en Jonny nam de zang voor zijn rekening, waarbij ze teruggrijpen naar een klassieke stijl en het verhaal vertellen van een man met dromen en van het opnemen bij Paramount in Grafton, Wisconsin. Om te ontsnappen aan een leven van harde arbeid in de gieterij aan de Wabash-rivier.

Muzikanten:
Juke Joint Jonny: Guitar, Vocals
Steve Rusin: Harp (Guitar, track 7)
Ben Berstein: Stand-up Bass
Mike Stevens: Percussion
Dave Peterson: Bass (Tracks 6 & 10)

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE