Johnny Sansone – Into Your Blues

Twee jaar in de maak, Johnn/s langverwachte BLUES-album is er!

Zei iemand BLUES? Dat klopt, Johnny Sansone is INTO YOU BLUES, dat je een aantal geweldige nummers voorschoteld. Elf originele liedjes, die Dallas vertegenwoordigen, met Mike Morgan en Chicago met Johnny Burgin. Een schat van een gastoptreden met de eervolle Little Freddie King en wacht tot je de samenwerking met New Orleans hoort, Mooncat zelf, Jason Ricci, op Blowin’ Fire!

Johnny Sansone zorgde al vroeg voor muziek. Zijn vader, een saxofonist die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de band van Dave Brubeck had gezeten, stelde hem op 8-jarige leeftijd voor aan de saxofoon. Johnny pakte echter de gitaar en mondharmonica tegen de tijd dat hij 10 was en zijn leven veranderde toen hij 12 was en hij een Howlin’Wolf-show in Florida zag. Dat was het moment waarop de jonge Sansone wist dat hij voorbestemd was om de blues te spelen als zijn levenslange roeping. Hij zat op zijn 13e al bij Honeyboy Edwards.Tijdens de jaren 1970 studeerde Sansone met blues harmonica legendes James Cotton en Jr. Wells. In de jaren 80 toerde hij met Ronnie Earl, John Lee Hooker, Jimmy Rodgers en Robert Lockwood Jr.

Muzikanten:
Johnny Sansone – Vocals, Harmonica & Resonator Guitar
Mike Morgan – Electric Guitar
Johnny Burgin – Electric Guitar
Jeffrey Bridges – Bass Guitar
John Milham – Drums
Tom Worrell – Piano
Chris Spies – 83 Organ
JasonRicci – Guest Vocals & Harmonica on Blowin’ Fire
Little Freddie King – Guest Vocals & Guitar on Willie’s Juke Joint
Brad Walker – Tenor & BaritoneSax
Tiffany Pollack – Backing Vocals
Steve Lands – Trumpet
Michael Sinkus – Congos, Bongos & Tamborine

PERS QUOTES:
“Hij is langzaam maar zeker in ons gekropen, en nu is Johnny Sansone een van de beste bluesmen/rootsmuzikanten geworden op het toneel…” – David Kunian, OFFBEAT MAGAZINE

Als Johnny Sansone maar één album had uitgebracht, dan is ‘The Lord…Waiting and The Devil is Too’ goed genoeg voor mij om hem in het zelfde rijtje te zetten als zijn mentoren, Howlin’Wolf en Jr. Wells” – Don Wilcock, Blues Blast Magazine

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE