Steve Strongman – Strongman Blues Remedy Vol.1

Een nieuw bluesmuziekcollectief, The Strongman Blues Remedy, met een who’s who van de blues, waaronder Steve Strongman, Harrison Kennedy, Dawn Tyler Watson, Steve Marriner, Crystal Shawanda en meer
bijdragen aan het debuutalbum Volume 1, met de release op 17 juni 2022 via Stony Plain Records

Het ‘collectief’, bedacht door producer, songwriter en artiest Steve Strongman, bevat een echte who’s who of the blues, waaronder Dawn Tyler Watson, Crystal Shawanda, Steve Marriner, Jesse O’Brien, Alec Fraser en Harrison Kennedy – die te horen zijn op de nieuw uitgebrachte single van het album, “I Like To Ride.”

Met zeven albums als soloartiest – plus een JUNO, de Mel Brown Blues Award, winnaar van de beste gitarist van de International Blues Challenge, vier Maple Blues Awards en meer – is Strongman in zijn carrière een veelgeprezen bluesman die bekend staat om het royaal toepassen van moerassige branie en zoetheid tot shuffles, bluesballads en zijn inzet voor liefdadigheid. The Strongman Blues Remedy, Volume 1 is de eerste keer dat de in Hamilton wonende muzikant produceert, een proces dat hij “een enorme leercurve, maar ongelooflijk lonend” noemt.

Door songwritingsessies te doen met een stellaire cast van meermaals bekroonde en -genomineerde Canadese bluesartiesten, ontwikkelde hij een album dat een brede dwarsdoorsnede van ervaringen en gezichtspunten raakt. Het resultaat is een uitgebreide 10-track LP met één overkoepelende boodschap erin: de beste remedie voor de wereld waarin we nu leven, is deze te vullen met muziek die het leven viert en zich richt op de geneugten van het zijn aan de andere kant.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE