Kat Riggins – Progeny

“Toen het op deze plaat aankwam, waren de sleutelwoorden ‘ACKNOWLEDGE’ en ‘HONOR’, zegt de hedendaagse blues/soul-zangeres Kat Riggins over haar nieuwe CD, Progeny, die op 24 juni uitkomt op Gulf Coast Records. “Ik heb altijd geprobeerd muziek te delen op een zeer transparante en kwetsbare manier en ik heb geleerd dat ik dit het meest succesvol doe als ik dat kleine meisje verbind dat ik vroeger was aan de vrouw die ik aan het worden ben. Ik bedoel, als ik me dingen herinner zoals hoe mijn moeder sprak met haar hart of hoe de stem van mijn vader me deed voelen toen hij Sam Cooke zong, het stelt me ​​in staat om wijd open te stellen en me toch veilig te voelen. Dat sentiment is wat ik nodig had om te erkennen en te eren met dit project!”

Om de muzikale visie van Kat Riggins tot leven te brengen op het nieuwe album, verzamelde Gulf Coast Records oprichter/gitarist Mike Zito een sprankelende lijst van getalenteerde muzikanten om Kat’s krachtige, pittige zang te ondersteunen, waaronder Zito zelf, op gitaren, Matthew Johnson op drums, Doug Byrkit op basgitaar en Lewis Stephens op keyboards, aangevuld met speciale gasten Melody Angel op gitaar (“Woahman”), Albert Castiglia op gitaar (“My City”) en Busta Free met rap break (“My City”).

Dr. Maya Angelou zei: “Je kunt niet echt weten waar je heen gaat… als je er nog niet bent geweest.” Met dit album koos Kat Riggins ervoor om met dat idee hulde te brengen aan haar opvoeding met 12 originele liedjes en een enkel a capella gospel intermezzo, Kat bleef bij dat thema en stond haar toe haar geest en spirituele gidsen om volledige controle te hebben bij het schrijven van deze nummers. Progeny is samengesteld uit liedjes over liefde, pijn, passie en woede. Het is Kat’s persoonlijk getuigenis van kracht, vrede, vreugde, God en nog veel meer!

Deze nummers variëren van zoete soul-bluesballads tot energieke bluesrockers, met Kat’s M.O. overal hetzelfde. Of het nu een blues funk party scene is die je in beweging brengt of een hartverscheurende soul song die op je gemoed speeld, Kat schreef deze nummers om de luisteraar te verplaatsen naar een plaats van haar waarheid!

Kat zegt dat het feit dat per definitie “Progeny” betekent, “een afstammeling of” afstammelingen van” maakte het de perfecte synopsis van één woord van het album. Liedjes zoals “In My Blood” en “Warriors” zijn uitstekende voorbeelden van dit eerbetoon. Er zijn liedjes over het achteraf, over hebzucht en over vertrouwen. Er is iets voor de zoete, zwoele balladliefhebber die hunkert naar een zachte, langzame groove. Dan zijn er nog de hoog-energetische bewegende en groovin’-nummers zoals ‘My City’ en ‘Espresso’, een hilarisch lied over hoe de zangeres…
Liefde laat haar hart sneller kloppen.

Mevrouw Riggins legt uit: “Over het algemeen is het nageslacht een erkenning van mijn menselijk bestaan ​​tot nu toe, en daarmee hoop ik voorouders zoals mijn moeder te eren en ouderen zoals mijn vader. Nu ik in de veertig ben, lijkt het erop dat die twee woorden veel naar voren komen in mijn gesprekken met mezelf. Elke keer dat ik dat doe, zie een beetje meer groei bij mijzelf.”

Release: 24 juni 2022
Label: Gulf Coast Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE