StratCat Willie – On A Hot Tin Roof

StratCat Willie Hayes is een old-school bluesman die al meer dan vijftig jaar schrijft en speelt. Enkele van zijn vroegste invloeden waren T-Bone Walker, Mike Bloomfield, B.B. King, Johnny Winter en Duke Robillard.

In 2020 haalde hij, gewapend met dertien originele tunes, de Strays de studio in. Het resultaat was “On The Prowl”, dat debuteerde op SiriusXM BLUESVILLE’s “Rack of Blues” en zes opeenvolgende maanden in de hitlijsten bleef.

Gedurende zijn vijftigjarige carrière heeft StratCat Willie het podium gedeeld met vele muzikanten in de Verenigde Staten, van New Orleans, waar hij jamde met legendes als Walter “Wolfman” Washington, tot San Francisco, Memphis en Nashville, altijd op zoek naar ontmoeten en spelen met verschillende mensen. StratCat Willie geniet niet alleen van de spontaniteit van een goede blues jam, StratCat geniet van de mogelijkheid om nieuwe spelers bij elkaar te brengen en “een statement te maken”. Zijn swingende, vrolijke stijl zet de invloeden van de oude meesters voort en wordt omschreven als “altijd een feestje” en “uniek van hem”.

HET ALBUM:
Na het succes van zijn eerste release, “ON THE PROWL”, blijft deze nieuwste release een breed scala aan klassieke bluesstijlen en -vormen aanboren. Gebruikmakend van dezelfde geweldige line-up van de “Strays” bestaat dit album uit twaalf nieuwe originele nummers. Door blazers en achtergrondzang toe te voegen, legt het zowel de angst en frustratie van de aanhoudende pandemie vast als de vreugde van vroege jump/swing-blues gespeeld door grootheden als Louis Jordan. Het begint met een oproep tot “Have A Blues Party… when this all ends”, het neemt de luisteraar snel mee op een reis door de vele emoties en klassieke gevoelens van de blues.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE