Mean Mary – Portrait of a Woman (Part 1)

Het komt niet vaak voor dat de woorden gezond en innovatief samen kunnen worden gebruikt om een ​​artiest te beschrijven, maar dat is het geval bij Mean Mary. Opnieuw komt Mary tevoorschijn met een album dat de luisteraar rechtstreeks meeneemt in een magische wereld van verhalen en geluiden. Portrait of a Woman Portrait (Part 1) is geen studio-opname op basis van nummers, maar een ingewikkelde creatie die bij elke luisterbeurt meer tot leven komt. Mary heeft een dikke vinger in elk aspect van het album, van produceren tot schrijven tot optreden, maar ze wordt ook vergezeld door een getalenteerde groep mensen, waaronder haar familie – haar broer, Frank James. Frank James, brengt extra plezier in de nummers met zijn baritonstem en unieke 12-snarig gitaarspel terwijl haar moeder, Jean James, verschillende nummers schreef. Aangezien Mary en Jean beide bekroonde romanschrijvers zijn, is het geen wonder dat dit album vol humor en plotwendingen zit. De teksten en deuntjes vloeien naadloos in elkaar over rond Mary’s sprankelende instrumentatie op banjo, gitaar en viool, maar het is Mary’s opwindende stem die een brug rechtstreeks naar ‘No Man’s Land’ is en wensend dat je voor altijd naar de ‘Clouds Roll By’ kon kijken.

Part 2 staat voorlopig gepland voor september volgend jaar, maar kijk ook al eerder uit naar de debuut-EP, Hell & Heroes Vol1, door Mary’s meer elektrische zijproject Mean Mary & The Contrarys, dat op 19 augustus van dit jaar uitkomt.

photo by Johnny Giles

Bio:
Bekroonde muzikant/schrijver en favoriet bij fans (meer dan 30 miljoen views op haar YouTube-kanaal), Mean Mary, groeide letterlijk op met muziek. Ze evolueerde van een wonderkind dat voor fooien speelde in de straten van Nashville (“verrassend talent”, zei The Tennessean) tot een doorgewinterde artiest en headliner van Tennessean met meer dan 4000 festivals en concerten (“de stem van een haveloze engel gecombineerd met de banjo is het spel van de duivel” zegt No Depression).

Deering Banjo’s noemden haar hun Goodtime Ambassador, en Janet Deering beschrijft haar banjospel als iets wat haar ‘rillingen’ bezorgde. Mary is even veelzijdig op gitaar, viool en 8 andere instrumenten en staat internationaal bekend om haar razendsnelle vingers, beklijvende zang en ingewikkelde verhaalliedjes. Als een energieke artiest die gedijt op afwisseling en als een songwriter die ongebruikelijke onderwerpen kiest, en dat kan van alles zijn, van spookpiraten tot demongitaren.

Format: CD, DL & STREAM
Label: Woodrock Records
Release: 22 juli 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE