Big Jack Johnson – Stripped Down In Memphis

Northport NY – MC Records is trots om de postume, akoestische release van Big Jack Johnson, Stripped Down In Memphis, aan te kondigen. Harmonica-meester Kim Wilson is te gast op vijf tracks en Alabama bluesman, George “Wild Child” Butler op vier. Alle negen nummers zijn nooit geweest eerder gepubliceerd.

Stripped Down In Memphis is een verzameling nummers die afkomstig zijn van twee sessies die zijn opgenomen in Memphis. De eerste werd opgenomen in 1998 met Alabama-bluesman Wild Child Butler nadat we zijn release “Lickin’ Gravy” in hetzelfde jaar opnieuw uitbrachten. De tweede sessie zijn niet-uitgebrachte nummers van Big Jack’s “The Memphis Barbecue Sessions” opgenomen in 2000 met Kim Wilson op mondharmonica en uitgebracht in 2002. Het ontving een W.C. Handy Award voor akoestisch album van het jaar.

Mark Carpentieri, voorzitter van M.C. Records en producer van het album deelt enkele gedachten over
Stripped Down In Memphis:
Ik was zo blij om deze opnames te ontdekken. Je krijgt alles van Big Jack te zien in deze opnames, zijn geweldige spel, zijn humor en het creëren van enkele van de diepste blues die je zult horen. Wild Child Butler werd in zijn tijd echt onderschat en deze opnames bewijzen dat. Vanaf Kim Wilson was hij in staat om de toon en dynamiek te creëren zonder het gebruik van versterking en daarom wordt hij beschouwd als een meester van het instrument.

Stripped Down In Memphis is een onverbloemde en rijke bluescollectie met Big Jack op akoestische gitaar, elektrische gitaar en de mandoline. Zowel Wild Child als Kim Wilson spelen hun mondharmonica’s zonder versterking en zorgen voor een rijke en eerlijke begeleiding van Big Jack’s spel en zang.

Van 1996-2002 Big Jack Johnson nam vier albums op
voor MC Records met talrijke WC. Handy nominaties. Hij is
geboren op 30 juli 1940 en overleden op 14 maart 2011. Zijn carrière in de blues duurde meer dan vijf decennia.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE