Jeff Finlin – Soul on the Line

Jeff Finlin, geboren in Cleveland, Ohio, de kleinzoon van Ierse spoorwegarbeiders (die de gewoonte leken te hebben om uit treinen te springen), is een fascinerende en bijzondere artiest met de expressionistische ziel van een misplaatste beatdichter.

Finlin, een van Amerika’s meest productieve en originele singer-songwriters, heeft 13 veelgeprezen platen uitgebracht, 3 boeken met proza ​​geschreven en twee boeken geschreven over yoga en herstel. Hij is vooral bekend om zijn kenmerkende nummer “Sugar Blue”, dat te zien was in de film “Elizabethtown” van Cameron Crowe.

Zijn laatste muzikale uitstapje, “Soul On The Line”, is een archetypische opgraving in de tekenen van onze tijd. Deze muzikale novelle baant zich spiritueel, emotioneel, politiek en ecologisch een weg door onze huidige tijdgeest om ons lot te onderzoeken alsof ‘geschreven met liefde in de sterren’.

Stem af op een ongrijpbare magie.

Finlin zegt over de plaat. “Ik denk gewoon dat het iets was dat gezegd moest worden in deze extreme en schrijnende tijden waarin we momenteel leven. Alles aan ons bestaan ​​lijkt op het spel te staan.

De Chicago Sun Times zei over het werk van Finlin: “Finlin schrijft met de minimalistische grit van Sam Shepard en Raymond Carver – luister en je zult een ongrijpbare magie horen.”

Uncut Magazine noemde Finlin “Een echte vondst.”

Music Row Magazine noemde Finlin: “Een doe-het-zelf stukje muzikale genialiteit – Gewoon manna voor de ziel van de geletterde songwriter.”

Release: 24 juni 2022
Label: Continental Song City

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE