Mike Morgan & The Crawl – The Lights Went Out In Dallas

Mike Morgan and the Crawl is een legendarische naam onder liefhebbers van dat moerassige geluid van wat gewoonlijk Texas Blues wordt genoemd. Technisch bekwame spelers die de voorkeur geven aan gevoel boven noten, relaxte drummers die altijd achter lijken te spelen en een veelzijdige en eclectische stijl van songschrijven, van shuffles tot gewone 12-maats blues en alles daartussenin of daarbuiten. Het is duidelijk dat Lee McBee’s aanwezigheid als zanger/harmonicaspeler aan het front van de Crawl heeft bijgedragen aan het profiel van Mike’s band. Maar met ‘Texas Man’ en ‘Stronger Every Day’ had Mike Morgan zich al gepresenteerd als een volwaardige frontman van deze krachtige eenheid. En hij stopte nooit om nieuwe muzikale uitdagingen te ontdekken of om zich op welke manier dan ook te ontwikkelen:

“Het is 15 jaar geleden sinds mijn laatste release ‘Stronger Every Day’. Het grootste deel van die 15 jaar heb ik een leven als motordealer in de omgeving van Dallas geleid. In die tijd speelde ik voornamelijk lokale optredens en heel parttime. Ik was klaar voor een pauze en even weg van de fulltime optredens. We sloten de winkel in 2018 en het leek ons ​​het juiste moment om ons weer op muziek te richten. Nou… was de timing wel zo goed? We weten allemaal wat er in 2020 is gebeurd!! Optredens werden gecanceld, maar gaven veel meer tijd voor schrijven en oefenen. Ik heb zelfs de contrabas leren spelen. Nou… hier zijn we dan. Ik hoop dat je deze reeks deuntjes leuk vindt.” – Mike Morgan

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE