Jim Patton & Sherry Brokus – Going The Distance

Berkalin Records is verheugd de zomer 2022 release van “Going The Distance” van Austin’s folkrockduo Jim Patton & Sherry Brokus aan te kondigen.

Tijdens de eerste 2 jaar van de pandemie voegde Patton zich bij zijn oude producer Ron Flynt in Jumping Dog Studio om 20 nummers op te nemen die ze later beperkten tot de 11 op het album.

De nieuwe nummers van Patton, hoewel ze niet direct ingaan op de pandemie, onderzoeken relevante thema’s als eenzaamheid en dromen die verkeerd zijn gegaan, en plannen die mis zijn gegaan, en hoe moeilijk het is voor 2 mensen om met elkaar overweg te kunnen, zelfs als ze van elkaar houden en elkaars belang aan het hart gaan.

“Going The Distance” gebruikt dezelfde kernband als hun vorige albums: Rich Brotherton, Warren Hood, John Bush en producer Flynt, en voegt Bill Kirchen’s Telecaster en BettySoo’s vrolijke harmonie├źn toe aan de mix.

Patton ontmoette Brokus in een bar in Arnold, MD, toen ze hem tijdens een pauze benaderde en vroeg of ze een lied met zijn band mocht zingen. Ondanks strikte regels voor vreemden die binnen zitten, vroeg Patton haar om Neil Young’s “Cowgirl In The Sand” met hen te zingen. Sindsdien hebben zij en Patton samen gezongen.

Ze luisterden toen ze begonnen veel naar Richard & Linda Thompson, Byrds, Airplane, Everly Brothers en Emmylou Harris die samen met Bob Dylan zong, maar vanaf het begin ontwikkelden ze hun eigen stijl.

Patton citeert 20e-eeuwse Amerikaanse fictie, van Fitzgerald en Hemingway en Faulkner tot Kerouac Salinger en Raymond Chandler, en de verschillende levens van de vrienden met wie hij opgroeide, als de belangrijkste bron van zijn lyrische inspiratie.

Muzikaal zegt Patton dat hij akoestische gitaar leerde spelen door Dylan-nummers te spelen, en elektrisch in een band die Rolling Stones-nummers speelde.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE