Erik Dahl – Music For Small Rooms

De veelgeprezen componist Erik Dahl staat bekend om het combineren van genres, zowel voor zijn muzikale groepen als voor dans- en theaterproducties. Onder zijn bands zijn Erik Dahl Ensemble en het volksmuziekduo I Underlandet.

De impuls om een ​​pianoplaat te maken kwam onverwacht. In 2018 hoorde Erik een soloconcert met een folkzanger op Saltoluokta Mountain Station. Ze zei: “Dit nummer is al 15 jaar bij mij”. De woorden hadden een diepe uitwerking en deden hem verwonderen. Wat zou het betekenen om een ​​solorepertoire te hebben? Toen het verlangen er eenmaal was, begon hij liedjes te schrijven.

Op “Music For Small Rooms” wilde Erik een geluid creëren dat zijn muzikale universum zou kunnen vertegenwoordigen. Er is altijd een sterk melodieus element dat de diverse invloeden met elkaar verbindt. De muziek is geschreven met de piano in het midden, ook al verschijnen er andere instrumenten. Het album is geproduceerd in samenwerking met Filip Leyman (Anna Von Hausswolff). Smaakvol en beslist wordt de piano begeleid door harmonium, stem, altviool, basklarinet, organische beats, veldopnames, synthesizers en live-elektronica.

Erik Dahl schreef en arrangeerde de muziek en speelde piano, harmonium, synthesizer, stem, veldopname, gitaar, en gasten waren onder meer Anna Malmström op basklarinet, Anna Cochrane op altviool, William Soovik op drums en Filip Leyman op percussie en modulair.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE